Sat. Jun 10th, 2023

L. Orban:A kormány teljes kapacitását arra fordítja,hogy csökkentse a románok koronavírussal való fertőzésének lehetőségét

A kormány beiktatása után visszanyert teljes kapacitását arra fordítja, hogy csökkentse a románok koronavírussal való fertőzésének lehetőségét – jelentette ki vasárnapi online sajtóértekezletén Ludovic Orban miniszterelnök.

,,A beiktatási szavazással, amellyel a kormány visszanyerte minden jogkörét, lehetőségünk nyílik törvényerővel rendelkező normatív aktusok és sürgősségi rendeletek kiadására, és ezt a képességet ki fogjuk használni arra, hogy folytassuk a román állampolgárok COVID-19-el való fertőzésének minimalizálásához szükséges intézkedéseket” – hangoztatta Orban.

A miniszterelnök felelős hozzáállást kért az állampolgároktól és arra ösztönözte őket, hogy tartsák be a hatóságok által bevezetett intézkedéseket.

,,Arra kérem, hogy tartsák be a szakemberek – a járványtanászok, az egészségügyi minisztérium képviselői – által tett összes ajánlást, amelyeket közérdekű információk útján továbbítanak. Nagyon fontos, hogy csökkentsük a többi polgár megfertőződésének kockázatát. Minden román állampolgár tartsa be a meghozott intézkedéseket: a karantént, az otthoni elkülönítést. Igyekezzenek betartani az ajánlásokat, hogy ne fertőződjenek meg, vagy ne fertőzzenek meg másokat, ha önök esetleg már fertőzöttek”– mondta Orban.