Fri. Dec 9th, 2022

Közel 320 álláskereső vett részt a pénteki állásbörzén

A Szilágy Megyei Foglalkoztatási Ügynökség pénteken megszervezett állásbörzéjén 30 gazdasági ügynök vett részt, összesen 523 munkahelyet kínálva.

A középfokú, általános végzettségűek számára 513, az egyetemi végzettségűeknek 10 állás állt rendelkezésre.

A középfokú végzettséggel rendelkezők és a képesítés nélküliek számára a következő munkaköröket kínálták: géplakatos, hegesztő, festő, csatornaszerelő, vágó, CNC-kezelő, esztergályos, marógépkezelő, villanyszerelő, gumifeldolgozó, autószerelő, konyhai munkás, óvodai asszisztens, egészségügyi asszisztens, gépkocsivezető, eladó és segédmunkás.

A felsőfokú végzettséggel rendelkezők a mérnök, pszichológus és közgazdász állás közül választhattak.

Az állásbörzén részt vettek a Szilágy Megyei Katonai Központ képviselői is, akik a MAPN keretén belül lehetőséget nyújtottak tiszti, katonai művezetői / altiszti, hivatásos katonai és önkéntes tartalékos képzésre.

A regisztrált álláskeresőket szakmai képzettségüknek megfelelően irányították a résztvevő munkáltatókhoz, akiknek lehetőségük volt, hogy a jogi keretek között meginterjúvolják a jelentkezőt, így választva ki a számukra megfelelő munkavállalót.

A becslések szerint 320 álláskereső vett részt az állásbörzén, a cégek képviselői összesen 130 személyt választottak ki, ők a következő időszakban próbaidőn vehetnek részt.