Tue. May 28th, 2024

Közel 1000 gyerek számára biztosítják a megfelelő oktatási feltételeket Sarmaság községben

Sarmaság község polgármestere, Dombi Attila elmondta, a szülők és a kisgyerekek örömére felújították a bányatelepi és a központban lévő óvodát, így kiváló és nyugodt körülmények között kezdhetik a kicsik az új tanévet.

A tavaly elkezdték a középiskola teljes, külső-belső felújítását is. Tetőt cseréltek, udvarrendezést terveznek, jelenleg a termek már készen vannak, a külső felújítás zajlik, és ha a munkálatok ilyen ütemben haladnak, akkor decemberre átadják az épületet, de mint mondta, addig is biztosítani tudják az előírt szabályokat a megfelelő oktatás érdekében.

Szintén decemberre tervezik az új bölcsőde átadását is, ami 60 kisgyerek számára biztosítana rendkívüli feltételeket.

„A községben egyre többen alapítanak családot, vállalnak gyereket, rájuk gondolva kezdtük el a családbarát programunkat, és kezdtük el a bölcsőde megépítését, mert láttuk, és többen jelezték, hogy van rá igény. Ezért tavaly elkezdtük ennek megépítését, jelenleg 80%-ban már elkészült, és az átadás decemberre várható. Akkor majd elmondhatjuk, hogy községünkben is lesz majd egy kényelmes és korszerű bölcsőde, ahol a szülők nyugodtan hagyhatják gyerekeiket, ha vissza akarnak térni a munkahelyükre. Bízom benne, hogy ezzel, és az óvodák felújításával még vonzóbbá válik Sarmaság, s még többen tervezik itt, ebben a csodálatos környezetben a jövőjüket” – hangsúlyozta a polgármester.

Kulcsár Mária