Mon. Jul 22nd, 2024

Köszönjük szilágysági magyarok!

A kampány során minden településen, minden nap több száz ember kívánt nekünk „sok sikert”. Már akkor elmondtam, ha bejutunk az Európai Parlamentbe, ez nem csak a mi sikerünk lesz, ez mindannyiunk sikere: azoké, akik az RMDSZ-re szavaznak, a szilágysági magyaroké, az erdélyi magyarságé. Szilágy megyében ezúttal is, mint eddig minden alkalommal bizonyítottuk, a magyarság összetartása, összefogása nagyon erős.  A szilágysági magyarok megmutatták, hogy jelen vannak, erősek, és 30 év után sem lehet őket meggyengíteni és félrevezetni. Szavazatukkal elérték, hogy az Európai Parlamentben 100 év után is végre képviselni tudjuk a magyar ügyet, az erdélyi magyarság ügyét, és a jövőben nem csak elszenvedői hanem alakítói is leszünk a történelemnek.

Köszönöm a szavazóknak, akik hozzájárultak, hogy létrejöjjön az erős Kárpát-medencei magyar képviselet, a támogatóknak, akik folyamatosan mellettünk voltak s buzdítottak, hogy ki kell állnunk, hogy szavunk legyen az Európai Parlamentben, mert kultúránkat, hagyományainkat és értékeinket, amiket örököltünk, érvényesíteni kell Európa szinten.

Régen tudjuk, saját ügyeinkért egyetlen román párt sem áll ki, nem teszi magáévá, ezért a mi ügyeinket nekünk kell képviselnünk, s ezt a tegnap meg is tettük. Ugyanakkor, szavazóink kiálltak a keresztény Európa és a család mellett, mert mindannyian tudjuk, meg kell maradjunk a saját hitünkben, a saját keresztény elveink szerint felépített életben.

Seres Dénes, parlamenti képviselő, az RMDSZ Szilágy megyei szervezet elnöke