Thu. Jun 20th, 2024

Köszönjük a bizalmat: ismét jól szerepelt az RMDSZ Szilágy Megyei Szervezete

Péntek délután a szilágysomlyói HKT (Helyi Küldöttek Tanácsa) év végi gyűlést tartott, melyen részt vett Seres Dénes parlamenti képviselő, az RMDSZ Szilágy Megyei Szervezetének elnöke, és Kovács Irénke szenátorasszony.

A találkozás célja kielemezni a 2020-as évet, meghúzni a vonalat, hogy jövőre még hatékonyabban folytathassa a helyi szervezet a munkát – mondta Papp Zsolt az RMDSZ szilágysomlyói elnöke.

Kovács Irénke szenátor megköszönte a választók bizalmát, hogy a magyarság felelőségteljesen szavazott, és elmondta, becsülettel, tiszta lelkiismerettel és teljes odaadással fog dolgozni azon, hogy a gyermekek és a pedagógusok jogai ne sérüljenek. Az a tény, hogy Szilágy megyének ismét van szenátora, minden Szilágy megyei magyar ember érdeme, mert a jelenlegi nehéz helyzet ellenére is elmentek választani, és szavazatukkal támogatták az RMDSZ jelöltjeit – emelte ki a szenátorasszony.

Seres Dénes parlamenti képviselő büszkén ismertette, hogy a szilágysági magyarok ismét jelesre vizsgáztak, mert, ha a részvételi arányokat és az eredményeket nézzük, Szilágy megye az első helyen van. Mindez annak köszönhető, hogy az emberek megértették a választás fontosságát, így elértük, hogy Szilágy megyében a II. politikai erő lettünk, és ismét bizonyítottuk, nem lehet minket megkerülni – fogalmazott a képviselő. Ami a jövőt illeti, arra fognak törekedni, hogy a magyarság értékeit megőrizzék, megtartsák, érdekeiket képviseljék. Nagy hangsúlyt fognak fektetni a fiatatok itthonmaradására, jövőjére, mert ha ők a szülőföldön maradnak, a magyarságnak lesz jövője. Fontos fejleszteni a közösséget, minőségi orvosi ellátást biztosítani, az iskola működését garantálni. A képviselő elmondta, nem lesz könnyű a kormányzás, de megpróbálják az RMDSZ programjának nagy részét érvényesíteni, megkezdve az infrastrukturális fejlesztésektől a hagyományápolásig.

Papp Lajos helyi tanácsos beszámolt a szilágysomlyói tanács működéséről, elmondta, szerdán a prefektus felfüggesztette a polgármester mandátumát, ezáltal a következő polgármesterválasztásig az alpolgármester vette át a helyét a hivatalban.

Kulcsár Mária