Tue. May 28th, 2024

Köszönet azoknak, akik ezekben a nehéz időkben is gondoltak ránk

Az RMDSZ kérésére iskolásoknak, pedagógusoknak, érkezett egymillió egyszer használatos egészségügyi maszk Romániába magánadományként, a magyar kormány jóvoltából. A szükségleteket figyelembe véve, minden megyei RMDSZ szervezet eldöntötte, hogy iskolák, civil szervezetek, szociális és egészségügyi intézmények vagy helyi hatóságok részesüljenek az adományból.

Június elején a pedagógusok nyolcadikos és tizenkettedikes diákoknak tartanak felkésztő órákat a kisérettségire és az érettségire az iskolákban. Biztonságuk fontosabb mindennél, ezért a maszkok számának függvényében, ezek azokhoz az oktatási intézményekhez kerültek, ahol magyar nyelvű oktatás is folyik. Óriási segítség a szilágyságiaknak, hogy a Szilágy Megyei RMDSZ Szervezetének közbenjárásával Magyarország Kormánya a Kolozsvári Főkonzulátus által adományban részesítette az iskolákat.

Az RMDSZ kérésére egy hónappal ezelőtt már érkezett gyorssegély Magyarországról. Akkor maszkokat, kesztyűket, védőruhákat, fertőtlenítőszereket kértünk azoknak, akik az első vonalban küzdenek a járvánnyal: kórházi dolgozóknak, ugyanakkor idősek otthonába sikerült a támogatást eljuttatni.

Szeretnénk köszönetet mondani a magyar kormánynak, a Kolozsvári Főkonzulátusnak és a tajvani magánadományozónak, Frank Liu-nak, amiért ezekben a nehéz időkben gondoltak ránk is és egészségügyi segítséget nyújtanak a szilágyságiaknak, hiszen a jelenlegi időszakban az összetartás a legfontosabb itthon és világszerte.

Tisztelettel,

Seres Dénes

elnök