Mon. Feb 26th, 2024

Kezdetét vette az Oktatást alkotók program

Keddtől kezdődően kapcsolódhatnak be a tanítók és tanárok az Oktatást alkotók (Creatori de educaţie) programba, amelynek keretében díjazni fogják a legjobbnak bizonyuló oktatási módszereket.

A program a Victoria-palotában tartott rendezvénnyel vette kezdetét. Azoknak a tanítóknak és tanároknak, akik részt szeretnének venni benne, a creatorideeducatie.ro platformon kell regisztrálniuk.

A platformon a tanárok ismertethetik oktatási módszereiket, de diákok, szülők, kollégák, civil szervezetek képviselői is ajánlhatják ezeket. A közzétett módszerek közül szavazással fogják kiválasztani a legjobbakat. A programot évente megismétlik 2021-ig.

Ebben az évben 20 díjat fognak kiosztani a tanítók és 20-at a tanárok között, ezenkívül 10 különdíjat is odaítélnek.

Ecaterina Andronescu tanügyminiszter elmondta, a program egy 46 millió euró értékű, uniós alapokból finanszírozott, átfogó projekt része, amely Hiszek az oktatásban címet viseli, és körülbelül 55.000 pedagógus képzését biztosítják általa. ,,A leginnovatívabb tanárainkat keressük, akik a diákjaikkal kifejlesztett projektjeiket megoszthatják a platformon, ahol majd kiértékelik, pontozzák és díjazzák ezeket” – összegezte Andronescu.

Az Oktatást alkotók kezdeményezés díjai 3000 lejnél kezdődnek, ezt az összeget a szaktárca szándékai szerint a későbbiekben növelni fogják.