Thu. May 30th, 2024

Két szilágysági fiatal is bejutott a Székelyföldi Labdarúgó Akadémiára

A Székelyföld Labdarúgó Akadémia Futball Klub Csíkszereda csapatához két Szilágy megyei fiatal tehetséges diák jutott be. Stanciu Rudolf, a játékosok felkészítője elmondta, nagy előrelépés ez a Szilágy megyei fiatal focisták életében, mert hasonló sikeres felvételi a gyerekeink köréből még nem történt, ezzel, hogy ők bejutottak reményt és lehetőséget adnak és mutatnak a többi fiatalnak, hogy kemény munkával, sok erőfeszítéssel és kitartással bármit el lehet érni.

Az akadémiára idén a szilágyperecseni Bákai Péter 14 éves csatár és a szintén 14 éves szilágycsehi középpályás Miháj Norbert Attila került be. Eddig mindketten a helyi ifi focicsapatnál játszodtak, és a sport mellett a tanulást sem hanyagolták el, ezért akár példát is vehetnek tőlük a mai tizenévesek. Ahhoz, hogy ezt a sikert elérjék, köszönet jár a fiatalok eddigi edzőinek, Daniel Sabounak és Bogar Horatiunak.

A csíkszeredai akadémiának Szilágy megyében van egy alközpontja, melynek célja a magyar fiatal focikedvelő közösség összetartása, a tehetséges gyerekek támogatása, hogy azok a futball terén fejlődjenek, és ha elkötelezettséget éreznek, akkor akár az akadémián folytassák „pályájukat”. Jelenleg a Szilágy megyei központban százhatvan 2005-2013 között született fiatal van, akik szinte minden nap rúgják a bőrt, fő bázisuk Krasznán található, de edzéseket a lakhelyükhöz közel, Szilágyballán (edző: Máté Levente), Szilágyperecsenben (edző: Józsa Csongor), Désházán, Zilahon (edző: Tar Adorján) vagy Krasznán (edző: Benkő Csaba) tartanak.

A 160 fiatal és hozzátartozóik köszönetet mondanak a helyi önkormányzatoknak és a megyei tanácsnak, az eddigi és a jövőbeli támogatásért, mert csak segítséggel tud eredményesen működni a hat csapat. A nyár folyamán, augusztus 6-9 között közel 100 fiatal Szilágy megyei focista részt vesz az Egerben megrendezendő Emerson Kupa XXVII Nemzetközi Utánpótlás Labdarugó Tornán, ahol a tábor keretén belül megismerkedhetnek más csapatokkal, fejleszthetik technikájukat és remélhetőleg számtalan jó élménnyel térnek majd haza – ismertette Stanciu Rudolf.

A szilágyperecseni Bákai Péter az elért sikerről a következőt nyilatkozta: „Nagyon örülök annak, hogy megadatott a lehetőség, hogy Erdély legerősebb akadémiáján játszhassak és remélem, hogy egy példa leszek a Szilágy megyei gyerekek számára. Meg szeretném köszönni a szüleimnek, az edzőimnek, Stanciu Rudolfnak és mindenkinek, aki mellettem volt és támogatott. Büszke vagyok, hogy egy magyar Futball Akadémiára jutottam be, és ígérem, hogy élni fogok a lehetőséggel, minden erőmmel azon leszek, hogy teljesítsem az elvárásokat és egy hasznos tagja legyek az Akadémiának.”

Sok sikert és kitartást kívánunk a tehetséges fiataloknak!

K.M.