Tue. Jul 16th, 2024

Jövő héten kezdődik Zilahon az elektronikai és elektromos készülékek begyűjtési kampánya

Tiszta környezetet a jövő generációi számára!

A zilahi önkormányzat és az Axial – országos begyűjtőhálózat jövő héttől, november 15. és 26. között megszervezi a meghibásodott vagy használaton kívüli elektronikai és elektromos készülékek begyűjtési kampányát – ismertette Fazakas Miklós alpolgármester.

Azok a személyek, valamint vállalatok és intézmények képviselői, akik elektromos hulladékot akarnak leadni, a 0752 060 612-es telefonszámon vagy a www.e-deseu.ro weboldalon jelezhetik a nap bármely órájában. A honlap esetében egy egyszerű és hamar kiállítható online megrendelőlapot kell kitölteni.

November 20-án, szombaton 09:00-15:00 óra között a régi vagy meghibásodott elektromos hulladékot a zilahi gyűjtőpontok bármelyikénél lehet leadni:

– Porolissum negyed – PECO közelében;

– Fenyves negyed – Codiflor közelében;

– Dumbrava negyed – a piac közelében;

és a

– zilahi DEEE gyűjtőközpontnál – Fabricii utca 30 B szám alatt.

Minden nagyméretű (45 kg feletti) háztartási hulladék után – mosó- vagy mosogatógép, hűtőszekrény, fagyasztó, fagyasztóláda vagy fagyasztószekrény – tombolaszelvényt kap, és sorsoláskor megnyerheti a nyeremények egyikét (egy 3000 lejes díjat; három 1500 lejes díjat; húsz 500 lejes díjat) valamint két 10 lej értékű ajándékutalványt.

Vegyen részt a régi vagy használt elektromos készülékek, izzók és elemek gyűjtésében és újrahasznosításában! Ezzel hozzájárul a környezetvédelemhez és a Föld erőforrásainak megmentéséhez. Az elektromos és elektronikus hulladékok gyűjtésével és újrahasznosításával kapcsolatos további részletekért látogasson el a www.e-deseu.ro weboldalra. Tisztelje közösségét, tartsa tiszteletbe a törvényt és a környezetet! Gyűjtse felelősen az elektromos hulladékot!