Wed. May 29th, 2024

Jóváhagyták a szükségállapot kihirdetése óta felhalmozódott tartozások átütemezését

A kormány jóváhagyta csütörtöki ülésén a szükségállapot kihirdetése óta felhalmozódott tartozások átütemezését – közölte pénteki sajtóközleményében a pénzügyminisztérium.

Ugyanakkor eldöntötték, hogy december 25-éig kiterjesztik azt az időszakot, amíg nem számítanak fel büntetőkamatot azokra az adó- és illetékhátralékokra, amelyek a szükségállapot kihirdetése óta gyűltek fel.

A dokumentum szerint 2020. december 25-éig az adóhatóság nem kezd kényszervégrehajtásba, így az adósok lehetőséget kapnak arra, hogy helyzetüknek megfelelően éljenek a felkínált lehetőségek valamelyikével.

A pénzügyi tárca szerint a fenti intézkedések segítik a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetben került cégeket abban, hogy törvénykövető magatartást tanúsítsanak.

A tartozások átütemezését legkésőbb december 15-éig írásban kell kérni, amelyhez az adós mellékelheti a törlesztés ütemtervét.

A közlemény figyelmeztet: a kedvezmény nem vonatkozik az 500 lejnél kisebb összegre természetes személyek és 5000 lejnél kisebb összegre jogi személyek esetében.

agerpres.ro