Fri. Jul 12th, 2024

Jóváhagyta a kormány a mezőgazdasági minisztérium alárendeltségében működő intézményeknél megüresedett 477 álláshely betöltését

buton pause

Memorandumot fogadott el szerdai ülésén a kormány a mezőgazdasági minisztérium alárendeltségében működő intézményeknél megüresedett 477 álláshely betöltéséről – közölte az ülést követően Dan Cărbunaru kormányszóvivő.

Emellett jóváhagyták a szervezeti struktúrán kívüli 70 külső szakértői álláshely betöltését a Kifizetési és Szociális Felügyeleti Ügynökségnél az országos családpolitikai stratégia gyakorlatba ültetése érdekében.

Dan Cărbunaru leszögezte, a kormány intézkedéseket hozott a kiadások csökkentésére, az európai alapok hatékony lehívásához azonban bizonyos intézményeknél szükség van a megüresedett állások betöltésére. Példaként említette, hogy a Vidéki Beruházásokat Finanszírozó Ügynökségnél (AFIR) 150, a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökségnél (APIA) 249, az Országos Talajjavító Ügynökségnél (ANIF) pedig 78 megüresedett álláshely vár betöltésre.