Thu. Apr 18th, 2024

Jótékonykodás a Varsolci RMDSZ Nőszervezetében is

,,…Különös időszaka az évnek az advent hetei. Mi, emberek igyekszünk jobban megélni a várakozás örömét. Nyitottak leszünk azokra a dolgokra is, amelyekre azelőtt kevesebb figyelmet fordítottunk. Megpróbálunk jobbak lenni, kitárjuk szívünket és lelkünket a jó dolgok felé, és segítő kezet nyújtunk az elesettek irányába.
Ez a segítő szándék vezérelte az RMDSZ Varsolci Nőszervezetét is, amikor advent második vasárnapjára meghirdette eddigi működésének legnagyobb szabású rendezvényét, a jótékonysági adománygyűjtéssel összekapcsolt adventi vásárt. Ezzel a rendezvénnyel, és az összegyűlt adományok összegével Olyus Noel Robertet támogattuk a gyógyulásában. A nőszervezet elnöke, Kulcsár Csilla Edit által megfogalmazott gondolat mellé sok segítő szándékú hölgy társult, akik aktívan részt vettek a szervezésben.

A segítségnyújtás gondolata szinte a teljes lakosságot megmozgatta. Advent második vasárnapján jótékonysági vásár került megrendezésre a helyi kultúrotthonban. A nőszervezet tagjai, az általános iskola tanulói, valamint a helyi közösség tasgjai által készített sütemények, ünnepi ajándéktárgyak kerültek eladásra.

A jótékonysági vásárt egy témához kapcsolódó előadás tette tartalmasabbá. Staharóczky Noémi dietetikus Az adventi böjt szerepe az életünkben című előadásával az egészséges és tudatos táplálkozásra hívta fel a figyelmünket….”

Az adománygyűjtésről az e heti Szilágyságban olvashatnak.