Mon. Aug 15th, 2022

Jól kihasználják a LEADER nyújtotta lehetőségeket Szilágyperecsenben

Országos LEADER szakmai találkozót tartottak a múlt héten a Kolozs megyei Jósikafalván, ahol a program aktualitásairól, az elkövetkezendő pályázatokról, pályázati lehetőségekről, a LEADER Helyi Akciócsoportokat érintő kérdésekről tartottak értekezletet. Szilágy megyét Boncidai Csaba, Szilágyperecsen polgármestere képviselte.

A találkozón elhangzott, az egyesületet bővíteni kell, annak ellenére, hogy a pályázni szándékozó szervezetek, önkormányzatok főleg nagy projektekben gondolkodnak, és megfeledkeznek arról, hogy vannak helyi adottságok és specifikumok, amit a LEADER keretében hatékonyabban és rövidebb idő alatt lehetne megvalósítani. ….

Számos fejlesztést értek el Szilágyperecsenben

„Sok a megvalósítandó, ezért ki szeretnénk használni minden pénzalapot, mert jól kidolgozott stratégiánk van arra, hogy hogyan, és milyen irányba fejlesztenénk a közösségeinket” – fogalmazta meg Boncidai Csaba. Az elmúlt években a LEADER-en keresztül Szilágyperecsenben határutat köveztek, munkagépet és az idősek házához gondozási eszközöket, felszereléseket vásároltak, az idén a pálinka-, és a szőttesmúzeum kialakításának a költségét fedeznék. Benyújtottak egy projektet a játszótér és a park szabadtéri sportfelszerelésekkel történő ellátására, amely nagy valószínűséggel pozitív elbírálást kap. „Ezek nem nagy összegek, de nagy pályázatoknál nem kapunk lehetőséget hasonlók kivitelezésére” – tette hozzá a polgármester.

A találkozóról részletesebben a https://maszol.ro/gazdasag/Jol-kihasznaljak-a-LEADER-nyujtotta-lehetosegeket-Szilagyperecsenben honlapon és a Szilágyság hetilapban olvashatnak.