Thu. Apr 18th, 2024

Jogosítvány a jövőhöz – január 25-ig lehet pályázni

A Jogosítvány a jövőhöz program keretében kifizetik a sofőriskola költségeit szerény anyagi körülmények között élő fiataloknak, akiknek a munkavállalásnál feltétel vagy előny a jogosítvány, illetve hasznos eszköz a munkaköri teendők ellátásában vagy kiterjesztésében.

A programban 17-25 év közötti, szerény anyagi helyzetben élő fiatalok vehetnek részt, akik B, C vagy D kategóriájú gépjárművezetői engedélyt szeretnének szerezni, beleértve a traktorra, trolibuszra és villamosra érvényes hajtási engedélyt is.

A pályázatok benyújtásának határideje 2020. január 25. A támogatások összértéke 75.000 lej. Részletes tájékoztató és pályázati űrlap: https://www.kozossegert.ro/hu/jogositvany

A program eddigi négy kiírásában, 2015-2019 között, 70 fiatal szerzett jogosítványt: 60 személy B kategóriás, 8 személy C/CE kategóriás, 1 személy B96, 1 személy pedig B kategóriás – fogyatékkal élők számára adaptált gépkocsira tette le sikeresen a vizsgát. További 47 kedvezményezett a tanulmányait folytatja vagy vizsgára készül.

Az évente meghirdetett Jogosítvány a jövőhöz programot pályázati rendszerben szervezi A Közösségért Alapítvány a MOL Románia támogatásával. A program négyéves fennállása alatt két országos elismerésben részesült: 2018-ban a Civil Társadalom Gáláján, 2017-ben a Romanian CSR Awards-on.