Mon. Jul 13th, 2020

Ingyen lehet internetezni Szilágysámson község területén

Egy újabb pályázatot tudtunk sikeresen lezárni – tájékoztatott Bántó Zoltán, Szilágysámson polgármestere. ,,Bár rengeteg még a munka, és sok minden van, amit tenni kell, de ez alkalommal a község közterületeire sikerült ingyen WIFI hálózatokat felszerelni megnyert uniós pályázat révén. Öt helyen Szilágysámsonban és négy helyen Mocsolyán 100 méteres körzetben szabadon lehet netezni.

A felszerelést a sámsoni régi óvoda épületére és környékére, a helyi művelődési ház kül- és belterületére, a hivatal előterére, a Felszeg utca központjában (Szurdok feljáratánál, de ezt le fogjuk hozni a bolt környékére) és a Kandia utca végén, a romák területén helyezték el, Mocsolyán pedig az after school udvarán és belterületén, az ártézi kút, a turisztikai információs irodán és a templom utca végén.

A WIFI4EU hálózatba való belépéshez jelszó szükséges, de hamarosan az információs táblák ezt is közölni fogják” – ismertette a polgármester.

A WiFi4EU kezdeményezés célja, hogy szerte Európában ingyenes wifi-hozzáférést biztosítson a polgárok számára nyilvános helyeken, többek között parkokban, tereken, középületekben, könyvtárakban, egészségügyi központokban és múzeumokban. A települések 15 ezer euró értékű utalványra pályázhatnak. Az utalványokat wifi-berendezések telepítésére használhatják olyan nyilvános helyeken, ahol még nem áll rendelkezésre ingyenes vezeték nélküli internetkapcsolat.

Kulcsár Mária