Tue. Jul 16th, 2024

Idősek Világnapja: szépkorúakat fogadtak a zilahi megyeházán

Az Idősek Világnapja alkalmából Szilágyi Róbert-István, a Szilágy megyei önkormányzat alelnöke a Dorcas Segélyszervezet kolozsvári igazgatóját és szilágysági szépkorú képviselőit fogadta és köszöntötte a megyeházán.

Az alelnök elmondta, a megye jelenlegi vezetősége nagy hangsúlyt fektet a szépkorúak gondozására, jelenleg közel 300 idős személy ellátásáról gondoskodnak 15 szervezet által, példát mutatva az elkövetkező generáció számára is. „Amíg az RMDSZ itt lesz a megyeházán, addig az idősgondozói programot támogatni fogjuk, bővíteni akarjuk, hiszen rengeteg még a tennivaló szociális téren. Igyekszünk odafigyelni mind a szépkorúakra, mind a fiatalkorúakra, mert fontos, hogy milyen elképzelésekkel, nézetfelfogással nő fel a következő generáció” – mondta az alelnök.

Hozzátette, gondot kell viselni mindazokra, akik felneveltek, útra indítottak, mert ebben a modern globalizációs világban elmaradnak azok az értékek, amelyekre mindannyiunknak nagy szükségünk van, a keresztény értékekre, amelyek mentén felnőttünk és neveltük gyermekeinket, unokáinkat. A nyugati társadalomban ezek az alapvető értékek lassan felhígulnak, az ember sokszor fájó szívvel tér vissza onnan, mert látja, hova vezet ez a nyugati irány, de nekünk az a feladatunk a Szilágyságban, Erdélyben, egész Kárpát-medencében, hogy egyrészt a keresztény értékeket, amit őseinktől hozunk megőrizzük, és továbbadjuk gyermekeinknek, unokáinknak, hangsúlyozta az önkormányzati vezető.

A találkozóról részletesen a https://maszol.ro/belfold/Idosek-Vilagnapja-szepkoruakat-fogadtak-a-zilahi-megyehazan honlapon és a Szilágyság hetilapban olvashatnak.