Mon. Dec 11th, 2023

Idősek napi rendezvény Szilágybagoson

,,Vasárnap délután a szilágybagosi kultúrotthonban a Szilágybagosi Ön­kor­mányzat és Polgármesteri Hivatal valamint az RMDSZ Nőszervezete a község időseit köszöntötte, és minden idős lakosnak egy virágcsokrot, kitűzőt, oklevelet valamint egy ajándékcsomagot adott át. A kultúrotthonban több mint 240-en voltak jelen, ebből 114 volt 70 éven felüli. A 26 ágyhoz kötött idősről sem feledkeztek meg, őket másnap meglátogatták, és elvitték számukra az ajándékot.
Az ünnepség istentisztelettel kezdő­dött, melynek meghitt hangulatát a református egyház kórusa emelte, majd köszöntő beszédet mondott Marina Ida polgármester-asszony és Simonfi Mária, az RMDSZ Szilágy megyei szervezetének alelnöke….

Az ünnepségen a polgármester-asszony külön köszöntötte a község legidősebb polgárait a 92 éves SZABÓ JÓZSI bácsit, és a 95 éves KÁSA BERTA nénit, valamint azokat a házaspárokat, akik idén ünneplik 50. házassági évfordulójukat. Elmondta, nagy szomo­rúság, hogy a nyár elején, amikor készültek erre az alkalomra, még négy aranylakodalmas házaspár volt. Sajnos a sors másképp gondolta, és mára már csak két házaspárt köszönthet: Boér Bélát és feleségét Ágnest, valamint Szabó Sándort és feleségét Máriát, akiknek azt kívánta, hogy erőben, egészségben, békességben és szeretetben érjék meg a gyémánt lakodalmukat is…”

A rendezvényről az e heti Szilágyságban olvashatnak.