Mon. Oct 2nd, 2023

Idén is csatlakozunk a Magyarok Kenyere programhoz

Második alkalommal vesz részt a „Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem” programban a Partium Vidékfejlesztéséért és Mezőgazdaságáért Egyesület és gyűjt búzát Szatmár, Bihar, Szilágy és Máramaros megyékben. 

A rendezvény üzenete az összefogás és a ma­gyarok közötti szolidaritás fontosságának hangsú­lyozása. „Valljuk, hogy a világ magyarsága a közmondás szavaival élve «egy kenyéren van», amely – a 15 millió ma­gyart szimbolizálva – 15 millió búzaszemből áll össze a nemzet testévé, és amelynek kovásza az összetartozás. Minden jószándékú honfitásunk segítségét várjuk és köszönjük, hiszen ennek nyomán írhatjuk tovább együtt a Magyarok Kenyerének, ennek a valódi, és a maga nemében egyedülálló Kárpát-medencei sikertörténetnek a lapjait” – áll a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara köz­leményében.

A „Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem” prog­ram keretében Magyarországról és a környező országok magyarlakta településeiről ajánlanak fel búzát a gazdálkodók. Ezt lisztté őrölve a Kárpát-medencében hátrányos helyzetben élő magyar gyermekek, családok ellátására ajánlanak fel a szervezők.

2020-ban Szilágy megyében az összegyűlt 6.057 kg lisztet a Zsoboki Bethesda Gyermekotthon és Szórványközpontnak, illetve a Dévai Szent Ferenc Alapítvány Székelyhídi és Gálospetri Gyermekott­honnak adományozták.
Bővebb információkért keressék a kerületi falugazdászt.

Sütő Attila