Thu. Apr 18th, 2024

I. Dancă: Felszámoljuk a Fejlesztési és Beruházási Alapot

A Fejlesztési és Beruházási Alapot az Országos Stratégiai és Előrejelzési Bizottság alárendeltségéből áthelyezik a közigazgatási, fejlesztési és közmunkálatokért felelős minisztérium alárendeltségébe és utólag felszámolják – jelentette be a kabinet péntek esti ülését követően Ionel Dancă, a miniszterelnöki kancellária vezetője.

Dancă szerint az Alap eddig sem tett egyebet, mint ,,valós költségvetési háttér nélkül finanszírozási szerződésekkel hitegette az önkormányzatokat”. Akik eddig előleget vettek fel, az elköltött hányaddal maradnak, a fel nem használt összeget év vége előtt vissza kell utalniuk, és a leszerződött összeg elszámolását sem kapják meg. Új szerződéseket nem kötnek.

A fürdőhelyek felújítását célzó programot a közmunkálatokért felelős minisztérium veszi át, a leszerződött munkálatokat befejezik, ám új szerződéseket ,,az évente elkülönített költségvetési keret függvényében” kötnek.

A sportprogramos óvodák építésére vonatkozó programot szintén a közmunkálatokért felelős minisztérium folytatja, de csak a megkezdett projektek befejezéséig, újabb terveket nem fogadnak el – mondta el a kancellária vezetője.

agerpres.ro