Tue. Jun 18th, 2024

I. B-Masiv utánpótlás kézilabda torna Szilágyperecsenben

A találkozót Grezsa Csaba konzul úr is megtisztelte jelenlétével, Magyarország kolozsvári főkonzulátusának képviseletében. S míg a sportcsarnok küzdőterén, két pályán zajlottak 10 perces mérkőzések, melyet 3+1 fős csapatok vívtak, korlátlan cserelehetőséggel, addig a konzul úr Józsa Tibor alpolgármester vezetésével Szilágyperecsen nevezetességeit tekintet­te meg. Elcsodálkozott a falu határában szorgoskodó emberek láttán. A konzul úr úgy vélte, hogy veszítene, ha az alpolgármester állítása ellen fogadna, mely szerint ezen a szép tavaszi napon, egész Kolozsvárig nem dolgozik annyi ember a földeken, mint Perecsen határában.

A pályákon a mérkőzések fegyelmezett rendben zajlottak. Játékos, edző egyaránt tudta, hogy mi a dolga, mikor kell mindent bele adni, mikor lehet lazítani, mikor kell lelkesíteni vagy éppen mérkőzést vezetni. Mosolyogva figyeltem a kislányokat s az járt a fejemben, hogy talán itt van köztük egy-két jövőbeli bajnok is. Kiss Zoltán Sándor lelkesen mesélte, hogy hatalmas fejlődést lát a kislányok játékában, hiszen míg decemberben sokuknak még a labda is kiesett a kezéből, most, pár hónappal később ügyesen vezetík a labdát, passzolnak és még kapura is lőnek. Azt is megtudtam, hogy 10 éves korukig a gyerekek a mérkőzéseiket nem eredmény centrikusan játszák, hanem elsődlegesen a kézilabda alap­ismereteinek a minél hatékonyabb és eredményesebb elsajátítására fordítják a hangsúlyt.

A Szatmár-Ferencváros határon átnyúló, női kézilabda utánpótlás projektről részletesebben az idei Szilágyság 10. lapszámában olvashatnak.