Wed. Sep 27th, 2023

Húsvéti zsongás Krasznán

Húsvéti zsongásra hívta csütörtökön, április 15-én a Krasznai RMDSZ Nőszervezete a gyermekeket. A Krasznai Ifjúsági Tanáccsal (KIT), valamint a polgármesteri hivatallal közösen megrendezett húsvétváró kézműves foglalkozásra több, mint háromszáz gyerek jött el, a Petőfi Sándor Művelődési Ház szűkösnek bizonyult ekkora volumenű rendezvényhez.

A szervezők számos programmal készültek. Hosszú sorok kígyóztak az arcfestő asztaloknál, lehetett főtt-, illetve kifújt tojásokat festeni, díszíteni, nyuszi jelmezt-, papírtojás nyakláncot készíteni. A legkisebbeket a nyuszi-simogató sarok vonzotta a legjobban, itt igazi oroszlánfejű nyulakat lehetett nézni, simogatni.

Vékony Roland református lelkész és az ifisek húsvéti énekeket tanítottak, és a különböző korosztályok bátrabb jelentkezői kérdések segítségével elmesélték húsvét történetét. Torma Zsuzsánna zenetanár népdalokat énekelt a gyerekekkel, de elhangzottak locsólóversek, szavalatok is. Az előcsarnokban Kovács István polgármester kötötte le a kicsiket egy székes játékkal, aminek főnyereménye egy oroszlánfejű nyuszi volt.

A nap fénypontja minden évben a tojásvadászat, a polgármesteri hivatal udvarán kellett megkeresni az elrejtett csokitojásokat. Hatodik éve már ez a momentum bizonyul a legérdekesebbnek, ezt várják a legjobban a gyerekek.

 A program végén a szervezők a résztvevőkkel közösen feldíszítették a község tojásfáját, amit a polgármesteri hivatal udvarán lehet majd megcsodálni. A tojásfa előtti padon pedig egy krasznai népviseletbe felöltöztetett nyuszipár idézi ezt a remek kis napot.

A szervezők köszönetet mondanak a támogatóknak, a Krasznai polgármesteri hivatalnak, a Nők Összefogása Krasznáért Egyesületnek, a helyi RMDSZ-nek és a Communitas Alapítványnak.

Oláh Tünde