Tue. Jun 18th, 2024

Húsvéti játszóház, mint minden évben

,,Mint minden évben, idén is nagy sürgés-forgás, lázas tervezgetés, készülődés és sok munka előzte meg a „nagy napot” (április 17). Hagyományainkhoz híven, húsvéti jelképeket terveztünk a kicsi óvodás vendégeink számára. Csepei Ibolya tanító néni tervezte meghívók csalogatták a vendégeinket. Itt pedig várták a kicsiket és sorban álltak Sólyom Andrea tanító néni répát ropogtató nyulacskái, Nagy Beáta tanító néni fodros-bodros báránykái, Fazakas Csilla tanító néni húsvéti színezői és az elmaradhatatlan húsvéti tojás, amit Tyukodi Jolán tanító néni csipkézett fel.

A nagy gonddal, odaadással, szeretettel díszített teremben iskolánk tanulói kíváncsi szemekkel lesték az ajtót. Ki toppan be elsőnek? Melyik óvoda érkezik leghamarabb? ,,Mikor jön az én óvónénim? Már alig várom!”

Bár az idő szomorkás volt, még szemerkélt is egy keveset, hirtelen kitárult az ajtó és érkeztek sorban a drága vendégek. A Ion Creangă Óvodából Mátyás Rozália óvónő vezette be óvodásait, a Dávid Óvodából Veres Terézia óvónő volt a csapatvezető, az 1-es Számú Óvodából két csoport is jött, egyiket Lender Margit óvónő, a másik csoportot Bikfalvi Adél óvónő kísérte, a 4-es Számú Óvodából Kovács Katalin óvónő volt a vezető, a Wesselényi Óvodából Antal Erika óvónő hozta óvodásait, a Piticii Isteţi Óvoda Nagy Anna kíséretében érkezett és a Pinochio Óvoda kicsinyeit Bréda Melinda óvónő hozta. Iskolánk igazgatói Abrudan Ioan, és Béczi Csilla, meghatottan fogadta kedves „kis” vendégeinket és az óvónéniket.”

A húsvéti játszóházról részletesebben az e heti Szilágyságban olvashatnak.