Mon. Oct 2nd, 2023

Hétfőtől WhatsApp-on is lehet jelenteni a fogyasztói jogokat sértő szabálytalanságokat

Hétfőtől WhatsApp-számon is lehet jelezni a fogyasztói jogokat sértő szabálytalanságokat az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóságnak (ANPC).

A 0790.219.551-es számra csak szöveges WhatsApp-üzenetet és fotókat lehet küldeni, hang- vagy videohívást nem fogadnak – derül ki az ANPC hétfői közleményéből.

Ezzel a bejelentési lehetőséggel sürgős esetekben lehet élni, példaként említik az “irreális” összegű energiaszámlákat, a tévesen kiállított számlák ki nem fizetése miatt kezdeményezett lekapcsolást, illetve a fogyasztók egészségét veszélyeztető más szabálytalanságokat.

A fogyasztóvédelmi felügyelők kiválasztják majd a sürgős üzenetek közül a hatáskörükbe tartozókat és kivizsgálják azokat – nyomatékosították a közleményben.

Az ANPC ugyanakkor hangsúlyozza, hogy a WhatsApp-üzenetek nem helyettesítik az írásos panaszokat. Ezeket továbbra is a megyei kirendeltségekhez lehet benyújtani személyesen, illetve el lehet küldeni postán, vagy elektronikus formában, a http://reclamatii.anpc.ro/Reclamatie.aspx linken elérhető formanyomtatvány kitöltésével.