Thu. Apr 18th, 2024

Hegedüs Csilla: Ne hagyjuk, hogy május 26-án a nacionalista román pártok döntsenek helyettünk! Május 26-án meg kell mutatnunk közösségünk erejét!

Nem hagyhatjuk, hogy mások, a román nacionalista pártok döntsenek helyettünk! Ott kell lennünk, ahol rólunk döntenek, mert másképp nem lesz, aki kiálljon a mi érdekeinkért, értékeinkért. Erre hívta fel a figyelmet Hegedüs Csilla a Kolozsvári Ifjúsági Fórum által szervezett Kolozsvári Majálison. Május 26-án el kell mennünk szavazni, hiszen Erdély, a szülőföldünk jövőjéről döntünk!

A román nacionalisták soha nem fogják a mi érdekeinket képviselni. Ha Az Európai Parlamentben nem lesz egy erős Erdélyi, és Kárpát-medencei magyar képviselet, akkor szőnyeg alá seprik problémáinkat, nem lesz, aki értünk, a jogainkért harcoljon. Csak egy erős magyar képviselet fog kiállni a magyar ügyért Brüsszelben” – nyilatkozta az RMDSZ EP-képviselőjelöltje. Hozzátette, hogy több mint 320 ezer ember támogatta a Minority Safe Pack kezdeményezést, azonban most egy újabb próbatétel következik: ha nem leszünk ott a döntéshozatalkor, nem születik meg az európai őshonos kisebbségeket védő törvény, ami jogainkat szavatolhatja.

A néma közösségnek Európa nem hallja a szavát. Az Uniónak meg kell védenie az erdélyi magyarokat a román állam túlkapásaitól. Védelmet kell biztosítania anyanyelv- és szimbólumhasználatunknak, nemzeti értékeinknek. Május 26-án eldől, hogy lesz-e ki jogainkért harcoljon az Európai parlamentben, vagy csak a magyarellenes politikusoktól lesz hangos Brüsszel” – mondta a politikus, arra kérve a jelenlevőket, május 26-án éljenek szavazati jogukkal, hiszen azért küzdünk, hogy egy olyan fejezet nyíljon az erdélyi magyarság történetében, amely nem a túlélésről, hanem a sikerekről szól.

RMDSZ-tájékoztató