Mon. Apr 15th, 2024

Hegedüs Csilla: a tét a támogatások megtartása, és közösségünk jogainak kivívása

Szomorú az erdélyi magyarság sorsa, épp ezért, mi tudjuk kire kell szavazni, mert a magyar ember csak magyarra szavazhat, ezt kell diktálja minden magyar ember szíve, lelke” – mondta egyik szilágybagosi lakos, amikor a közelgő EP-választásról esett szó Szilágybagoson.

Hegedüs Csilla EP-képviselőjelölt, Seres Dénes képviselő, Szilágyi Róbert István, a Szilágy Megyei Tanács alelnöke, Simonfi Mária az RMDSZ Szilágy megyei Nőszervezetének ügyvezető elnöke, Marina Ida-Magdolna helyi polgármester és helyi támogatók kedden házról házra jártak, hogy elbeszélgessenek a helyi lakosokkal, s felhívják a figyelmet a közelgő európai parlamenti választások fontosságára.

Hegedüs Csilla hangsúlyozta: ,,Erdélyi örökségünk európai szintű hasznosítása kiemelt feladatunk, hiszen így biztosíthatjuk településeink versenyképességét mind a turizmus, mind a gazdaság terén. Ezáltal munkahelyeket hozunk létre, piacot teremtünk a helyi termékek számára, jövőt biztosítunk a fiatal generációknak, hogy itthon, Erdélyben vállaljanak munkát. A természeti és kulturális kincsekben gazdálkodó Szilágyság hatalmas potenciállal rendelkezik. Szilágybagos pedig igazi turisztikai központ. Itt van a Bánffy-kastély, évente szerveznek hagyományőrző rendezvényeket, gazdag a bor- és pálinkakultúra, termálfürdővel rendelkezik. Európai uniós forrásokból agropanziót hoztak létre, és további üdülőközpontokat építettek fel. A támogatások növelésével a település tovább fejlődhet, gyönyörű turisztikai fürdőteleppé nőheti ki magát.”

Az EP-képviselőjelölt köszönetet mondott Seres Dénesnek, az RMDSZ Szilágy megyei szervezet elnökének, Szilágyi Róbert ügyvezető elnöknek és Marina Ida Magdolna polgármesternek, amiért azért dolgoznak, hogy Szilágy megye, Szilágybagos virágozzon, hogy jó legyen itt élni. ,,Tudom, hogy mindannyiunk számára fontos hogy méltó életet éljünk itthon, a szülőföldünkön, az, hogy Erdély fejlődjön. Mindannyian érezzük: a tét a támogatások megtartása, és közösségünk jogainak kivívása. Európa akkor lesz erős, amikor összefog, amikor a mi közösségünk is gyarapodik, és itthon is jobban élnek az emberek. Erdély csak akkor fejlődik, ha az unió támogatja a településeinket, gazdáinkat, vállalkozásainkat és iskoláinkat. Mi olyan Európát szeretnénk, amely nem veszélyként tekint ránk, magyarokra, hanem megbecsül, támogat és megvéd minket. Mi erős Európát, fejlődő Erdélyt akarunk. Nekünk ez a jövőnk. Erről döntünk május 26-án. Ezért kell szavaznunk. Arra bátorítom Szilágybagos lakosait, ne bízzák másra Európa, Erdély jövőjét!” – nyilatkozta Hegedüs Csilla.

A délután folyamán a helyi lakosok Majálist szerveztek, melynek keretén belül futballmérkőzésre is sor került.