Mon. Feb 26th, 2024

Hegedüs Csilla: a mi érdekeinket senki más nem fogja képviselni, mutassuk meg erőnket vasárnap, szavazzunk az RMDSZ-re!

A 132. településen zárta a kampányt Hegedüs Csilla. Türében Csoma Botond képviselővel és Bálint Gyöngyvér helyi RMDSZ-elnökkel, Magyarvistán pedig Kerekes Emőke alpolgármester kíséretében találkoztak a helyi emberekkel, akiket arra kértek, vasárnap szavazzanak az RMDSZ-re, és buzdítsák erre ismerőseiket, családjukat.

Számunkra nincs más alternatíva! Az erdélyi magyarság érdeke, hogy képviseletünk legyen az Európai Parlamentben, hiszen a mi ügyeinket senki más nem fogja képviselni. Senki sem fogja értünk kiharcolni a kisebbségvédelmi törvényt, senki sem fog azért dolgozni, hogy közösségünk fejlődése érdekében növekedjenek a támogatások” – mondta el az EP-képviselőjelölt, majd hozzátette, hogy vasárnap erőt és egységet kell felmutatnunk, mert ezt a választást nem szabad elhibáznunk. „Félre kell tennünk mindenféle sértődést és támogatnunk kell az erős magyar képviseletet, hiszen megengedhetetlen az, hogy a világon bárhol rólunk döntsenek nélkülünk!” – hangsúlyozta.

Magyarvista volt a 132. település, ahova eljutottam a kampány alatt. Több mint 20 ezer kilométert tettem meg, 7 500 emberrel találkoztam. Volt eső, napsütés, sár, de jártunk új aszfalton, plusz és mínusz fokokban is. Kalandos volt, rengeteg értékes és érdekes embert ismertem meg, ismét láttam azt, hogyan élnek a különböző megyékben az emberek, milyen problémákkal küszködnek, mire a legbüszkébbek. Találkoztam gazdákkal, pedagógusokkal, vállalkozókkal, földművesekkel, történészekkel, lelkészekkel, polgármesterekkel, fiatalokkal, öregekkel. Mindenhol hatalmas nyitottsággal fogadtak. Azt tapasztaltam, hogy az emberek bíznak az Unióban, elvárják azt, hogy változzon, és hogy jó legyen itthon élni, hogy visszatérhessenek fiataljaink, legyenek munkahelyek, maradjanak meg a támogatások, újuljanak fel az utcák, iskolák. Köszönettel tartozom ezért mindenkinek!” – összegzett az EP-képviselőjelölt.