Mon. Jun 24th, 2024

Hegedüs Csilla: a magyar összefogás fejlődést hoz településeinknek

Az európai parlamenti választáson fel kell mutatnunk közösségünk erejét, hiszen csak így győzhetünk. Be kell bizonyítanunk, hogy erős és egységes az erdélyi magyarság, és képesek vagyunk megvédeni magunkat, értékeinket és érdekeinket itthon és Európában. Erre hívta fel a figyelmet Hegedüs Csilla Magyarkecelen, ahol Seres Dénes, az RMDSZ Szilágy megyei szervezete elnökének meghívására parókia-avatáson vett részt és a megye polgármestereivel, alpolgármestereivel és egyházi képviselőkkel találkozott.

Ünnepeltünk Magyarkecelen, a Szilágyságban. Az erős, összetartó közösséget ünnepeltük, aki új parókiát épített, mert bízik önnön erejében, bízik a jövőben itthon, a szülőföldünkön. Elmondtam, hogy május 26-án el kell mennünk szavazni, hiszen most dől el, hogy megmaradnak-e a támogatások, szavatolják-e az őshonos kisebbségeket védő törvényt! Most dől el, hogy a magyar összefogás győz, vagy a román nacionalizmus. A magyar ügyért, településeinkért csak magyar összefogással tudunk hatékonyan fellépni az Európai Parlamentben. Meg kell erősítenünk a magyar képviseletet, hogy hatékonyan tudjunk küzdeni a támogatások megmaradásáért. Köszönöm Váradi Sándor Károlynak, Seres Dénes elnök úrnak, Kovács Irénke államtitkárnak, Szilágyi Róbert István ügyvezető elnöknek, Végh Sándor alprefektusnak, Fazakas Miklós alpolgármesternek, hogy együtt ünnepelhettünk!” – számolt be az RMDSZ európai parlamenti képviselőjelöltje.

Magyar önkormányzataink, egyházaink élén járnak az uniós pályázatok lehívásában, hiszen értik, érzik ennek súlyát, tudják, hogy közösségünk fejlődése érdekében szükség van az uniós pénzekre, hiszen a román állam erre nem fordít eleget. „Nem szabad engednünk, hogy ezek a támogatások megszűnjenek, hiszen településeink fejlődésének záloga, ebből új utak és csatornahálózatok épülnek, iskolákat és templomokat újítanak fel, korszerűsítik az infrastruktúrát. Erős képviselettel kell fellépnünk annak érdekében, hogy több uniós pénzt kapjanak településeink, hiszen tudjuk, még rengeteg fejlesztésre van szükség. Ezt magunknak kell kiharcolnunk, közösen, elsőként azzal, hogy május 26-án minél többen elmegyünk szavazni az erős magyar képviseletre!” – összegezte a politikus.