Mon. Jul 15th, 2024

Házhoz megy a Zenede – Rocklegendák Erdélyi Turné

Időpont: május 10, 18.00 óra,

Helyszín: zilahi Vigadó épülete

Belépés: ingyenes

A Házhoz megy a Zenede könnyűzenei előadássorozat és zenei misszió 2012-ben azzal a céllal jött létre, hogy a 20. század könnyűzenéjének fejlődését mutassa be a blues, swing, beat, soul, rock, pop zenei stílusok érintésével.

Az országjáró turnét a Nemzeti Kulturális Alap szakmai illetve anyagi támogatásával az elmúlt 10 évben, 28.000 általános iskolás és középiskolás gyermek láthatta Magyarországon. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának, NKA miniszteri keretéből és a Romániai Magyar Párt együttműködésével és támogatásával jöhet létre a Házhoz megy a Zenede Oktatási Centrum 2022-es tavaszi erdélyi turnéja.

Bordás Józsefnek, a zenei misszió vezetőjének célja a felnövekvő generáció számára ablakot nyitni a zene sokszínűségére és ösztönözni a gyermekeket a hangszeren való tanulásra az élőzene fennmaradásának és a play-back-mentes muzsikálás reményében. Eddigi munkássága elismeréseként 2021. március 15-én Magyar Arany Érdemkereszt magas rangú állami kitüntetést adományoztak a számára.

A 2022-es tavaszi, erdélyi turné kiemelt célja az erdélyi magyar gyermekekkel megismertetni, az anyaország könnyűzenei fejlődését, bemutatni a magyar zenei értékeket és a magyar identitás erősítése a könnyűzenén keresztül.

A legendás rocktörténeti személyiségeket a székelyföldi Baricz Gergő énekhangjával és Nagy Zoltán gitárjátékával idézzük meg a gyermekek részére. A ritmusszekciót Megyaszay István és Bordás József alkotják.

– Bordás József: A Házhoz megy a Zenede Oktatási Centrum művészeti vezetője, a Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett dob-művész, Artisjus-díjas zenetanár.

– Nagy Zoltán: Zséda, Kasza Tibi, Freddi, Pápai Joci, és még számos zenekar gitárosaként lett ismert

– Baricz Gergő: Az X-Faktor felfedezettje, zenetanár, a magyar rock élet szerves része – Megyaszay István: A Piramis basszusgitárosa, zenetanár, a Blasius gitárok endorsere

Referencia

linkek, hivatkozások

Letölthető plakát és sajtófotó:

https://drive.google.com/drive/folders/1CYyu_3hVZsYL45Am593LvFMO5zFs_eEQ?usp=sharing

Web: http://bordasjozsef.com/hazhoz-megy-a-zenede-oktatasi-centrum/hazhoz-megy-a-zenede-nka-turne

Facebook:

https://www.facebook.com/hazhozmegyazenede/

Fotók:

https://www.facebook.com/pg/hazhozmegyazenede/photos/?

tab=album&album_id=2664286703582258

Rocklegendák előadás:

Bordás József

dob-művész

Artisjus-díjas zenepedagógus

A Magyar Jazz Szövetség alelnöke

telefon: 0630-9756-843

e-mail:bordasjozsef@gmail.com

Web: http://bordasjozsef.com/