Thu. May 28th, 2020

Három nagy beruházásból az egyik kipipálva, elkészült a víz- és csatornahálózat Szilágybagoson, holnap kerül sor ennek átadására

2019-ben három nagy beruházásba kezdett Szilágybagos község önkormányzata: víz- és csatornahálózat bővítésbe, az utak aszfaltozásába és a polgármesteri hivatal korszerűsítésébe.

Marina Ida polgármester-asszony elmondta, hogy mindenki örömére elkészült a víz- és csatornahálózat, ami egy rendkívüli megvalósítás, általa civilizáltabb körülmények teremtődnek meg a községben. Az átadásra holnap, csütörtökön, május 21-én kerül sor, ekkor veszik át a kivitelező cégtől, és megkezdődik az eljárás a rendszer átadására a szolgáltatónak.

,,A község ezen álma teljesült ezzel a beruházással, minden háztartás rácsatlakozhat a hálózatra, és ezzel Bagos községnek 100%-os lefedettsége lesz, ami a víz- és csatornarendszert illeti. Nagy befektetés volt ez, ami 7 évnyi kemény munkát és energiát igényelt, a megtervezéstől a kivitelezésig. Ez a 6.537.943 lej értékű infrastrukturális fejlesztés a FEADR program 7.2 intézkedése révén jöhetett létre, és magába foglal 11.554 méter csatornahálózatot, 505 egyéni csatlakozást, 11 pompaházat, 2.221 méter ivóvízhálózatot és 87 egyéni csatlakozás megépítését.

Ezen kívül folyamatban van egy 1 millió eurós projekt is, a híd- és útépítés Bagoson, ami 70%-ban már elkészült. Ha így haladnak a munkálatokkal, július végére az is megvalósul, és azt is átvehetjük.

Szintén a nyár folyamán, reméljük, hogy június végére a polgármesteri hivatal felújítása és korszerűsítése is befejeződik. A víz- és csatornahálózat bővítését és az utak aszfaltozását illetően 2018-ban kötöttük meg a szerződést a kivitelezővel, a polgármesteri hivatal felújítási munkálataira pedig 2019-ben. Mindhárom munkálattal nyár végére, legkésőbb ősz elejére elkészülnek. Elmondhatom, hogy ismét léptünk egy kicsit előre” – nyilatkozta Marina Ida polgármester-asszony.

Kulcsár Mária