Tue. Apr 23rd, 2024

Három fontos infrastrukturális beruházási szerződést írtak alá

Három fontos infrastrukturális beruházási szerződést írtak alá vasárnap Viorica Dăncilă miniszterelnök jelenlétében a Victoria palotában, amelyikből egyik a Piteşti-Nagyszeben autópálya, Nagyszeben és Bojca (Boiţa) közötti szakasza, kettő pedig Bukarestre vonatkozik.

A Nagyszeben-Pitesti autópálya, Nagyszeben és Bojca közötti első szakaszának tervezési és kivitelezési szerződését Narcis Neaga, a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) képviselője és a Porr Construct kft. ügyvezetője írta alá.

Az aláírási szertartáson Răzvan Cuc közlekedési miniszter azt mondta, hogy a három szerződés nagyon fontos a román állampolgárok számára.

,,Az első szerződés egy nagyon fontos és régóta várt autópálya, a Nagyszeben-Pitesti sztráda, ennek a Nagyszeben és Bojca közötti első szakaszára írtak vasárnap alá szerződést. Már első miniszteri mandátumom idején megértettem, hogy a Kárpátok áttörése a romániai gazdasági fejlődés prioritásai közé tartozik. (…) A szerződés áfa nélküli értéke 612 millió lej, amely 129 millió eurónak felel meg, a szerződés kivitelezési időtartama 48 hónap, ebből 12 hónapot a tervezésre és 36 hónapot az építésre szánnak” – mondta el Cuc.

A miniszter ismét megerősítette: semmilyen kifogással nem fogadnak el semmilyen késést.

agerpres.ro