Tue. Jul 16th, 2024

„Haladjunk, és maradjon valami utánunk” – Szilágysomlyó városmenedzserével tekintettünk előre az évre

Közel fél éve a szilágysomlyói városvezetés, élén az ország legfiatalabb polgármesterével, Lazar Cristiannal, és az új alpolgármesterrel, új lendülettel kezdett hozzá a település fejlesztéséhez. Az elmúlt időszakban az önkormányzat csapata is megújult, fiatal szakemberek dolgoznak a városért.

Szabó Ernő városmenedzser a Maszolnak adott nyilatkozatában kiemelte, minden pályázati lehetőséget megragadtak, a régebben elkészült pályázatokat felújították, leadták, várják a pozitív elbírálást. Terveik közt szerepel a Horea óvoda felújítása, egy bölcsőde építése a Bălcescu utcában, a sportterem mögött lévő régi piac helyén, a Silvania Általános Iskola B épületének hőszigetelése. A városhoz tartozó Somlyócsehiben a régi iskola udvarán sportpályát építenének. …

Megújult a régi híd, cserélik a vízhálózatot

Idén tavasszal hivatalosan is átadják a pezsgőgyárral szemben lévő felújított hidat, hogy megkönnyítsék a közlekedést, december 16-án ugyan ideiglenesen megnyitották, de amint az időjárás engedi, újabb rend aszfaltot terítenek rá.  

Tavaly áprilisban elkezdték a víz- és szennyvízhálózat cseréjét, amelynek kivitelezési határideje ez év májusa, viszont a munkálatok mindössze 47 százaléka készült el, ezért előreláthatóan a cég kéri majd az időtartam meghosszabbítását – mondta Szabó Ernő. …

A szilágysomlyói fejlesztésekről bővebben a https://maszol.ro/belfold/Haladjunk-es-maradjon-valami-utanunk-Szilagysomlyo-varosmenedzserevel-tekintettunk-elore-az-evre honlapon és a Szilágyság hetilapban olvashatnak.