Wed. Mar 22nd, 2023

Gyúlékony folyadékot használt, égési sérüléseket szenvedett

Október 4-én egy Alsóvalkó községi lakos gyúlékony anyaggal tüzet akart gyújtani a hőközpontban, melynek következtében égési sérüléseket szenvedett.

A szilágynagyfalui rendőrök a helyszíni ellenőrzésekből kiderítették, hogy a 77 éves Alsóvalkó községi férfi 17:50 körül megpróbált tüzet gyújtani egy gyúlékony folyadékkal, amitől lángra kapott a ruhája. Két személy, egy 43 éves nő és egy 46 éves férfi, akik a segítségére siettek, szintén megsérültek.

A 77 éves férfi testének 80%-án égési sérülések lettek, ezért a S.M.U.R.D. helikopterrel egy Kolozs megyei orvosi intézménybe szállították.

A nőt, a 77 éves férfi lányát, mentőautó vitte kórházba szakorvosi ellátásra.

A 46 éves férfi, az áldozat szomszédja, miközben megpróbálta eloltani a tüzet, szintén égési sérüléseket szenvedett a felső végtagjain, ezért kórházba került, ahol szakorvosi ellátásban részesült.

A rendőrség folytatja a nyomozást a tűz pontos okának és körülményeinek megállapítása céljából.

A hasonló helyzetek elkerülése érdekében a rendőrség arra figyelmezteti a lakosokat, hogy tilos a meghibásodott, improvizált, túlfűtött vagy felügyelet nélküli kályhák és egyéb fűtőberendezések használata, valamint a tűzgyújtás gyúlékony folyadékokkal (benzin, gázolaj stb.).