Sun. Oct 1st, 2023

Május 27-én ismét megrendezésre került a zilahi baptista imaházban a már hagyománnyá vált Gyereknap. Több mint 80 óvodás és kisiskolás érkezett, hogy számtalan meglepetésben legyen részük ez alkalommal is. A jóidőt kihasználva, a program az udvaron kezdődött, ahol az érkező gyerekek, korosztályonként szervezett játékokban, vetélkedőkben vehettek részt. A benti foglalkozás közös énekléssel folytatódott, amely vidám hangulatot teremtett minden gyermekszívben.  Az előző gyerekklubok alkalmával a szervezők egy-egy bábelőadással is készültek. Nagy Katalin játékos módon elevenítette fel a gyermekekben az eddig látott bábelőadások főhőseit és üzeneteit, melyek Max Lucado könyvei alapján készültek, úgy mint: Berci hálaadása; Berci ajándéka; Berci imádkozik; Berci és a megbocsátás; Berci egy közönséges hernyó; Simon a nem imádkozó sáska; Zümi a neveletlen méhecske.

A szervezők ez alkalommal is készültek egy előadással, melyet Nagy Anna rendezésével a zilahi gyülekezet gyerekei és fiataljai adtak elő. Az előadás címe: Béni a büdösbogár táborba megy. A történet arról szólt, hogy a bogarak táborába megérkezik Béni a büdösbogár is, akit elviselhetetlen szaga miatt nehezen tudtak befogadni a táborlakók.  A sok kudarc után megértik, hogy Isten azért teremtette őt ilyennek, hogy megvédje magát, ha vészhelyzetbe kerül. Ez a tulajdonsága Béninek éppen kapóra jött, amikor a Hatalmas Hetvenkedő Brekegő Béka a táborlakókra támadt, de Béni elviselhetetlen szaga elkergette őt. Ettől kezdve Bénivel is szívesen barátkoztak a táborozók. A történet összefoglalásában Nagy Ferenc helyi lelkipásztor kiemelte, hogy sokszor mi is tudunk büdös bogár módjára viselkedni, amikor valami rosszat teszünk vagy másokat kicsúfolunk. Megértettük, hogy bár Jézus Krisztus nem tett semmi rosszat, mégis ő vállalta helyettünk a szégyent és gyalázatot, amit a keresztfán elszenvedett értünk. Az aranyszabály, amit megtanultunk mindenkire érvényes: „Amit tehát szeretnétek, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt cselekedjétek velük” (Mt 7:12a)

A program kézimunka tevékenységgel zárult, majd az udvaron hideg limonádé és pizza várta a felfrissülni vágyókat.  Minden gyereket egy kis emlék-ajándékcsomaggal bocsátottak útra, hogy a 2023-as gyereknapi gyerekklub, mindig emlékeztesse őket Isten mérhetetlen nagy szeretetére.

Köszönjük a támogatóknak, az RMDSZ zilahi szervezetének, a Szilágy Társaság Kulturális Egyesületnek és a Communitas Alapítványnak, hogy hozzájárultak a rendezvény sikeréhez.

A gyereknap folytatásaként szeretettel várunk mindenkit június 17-én és 18-án a zilahi baptista imaházba, ahol Pintér Béla fog koncertet adni, szombaton 18 órától a gyerekekre hangolva, vasárnap 18 órától a fiataloknak és felnőtteknek szólóan. Hálásak vagyunk minden gyerekért, szervezőért és minden támogatóért!

Nagy Ferenc, Zilah