Tue. Apr 23rd, 2024

GCS: Frissítették a saját felelősségre írt nyilatkozat modelljét

Frissítették a kijárási korlátozások ideje alatt szükséges saját felelősségre írt nyilatkozat modelljét – közölte a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

Az új formájú nyilatkozat kitöltéséhez kevesebb adatra van szükség. A minta megtalálható a https://stirioficiale.ro/ weboldalon, és online is kitölthető, majd ki kell nyomtatni és alá kell írni. A saját felelősségre írt nyilatkozat elérhető itt: http://s9.ro/154u, a munkáltatói igazolás pedig itt: http://s9.ro/154y.

A nyilatkozat ugyanakkor kinyomtatható és kitölthető kézírással, illetve kézzel is meg lehet írni, ez esetben azonban figyelni kell arra, hogy tartalmazza a mintában fellelhető valamennyi elemet – hangsúlyozza a GCS.

A kitöltött és aláírt dokumentumot – a hatóságok kérésére – elektronikus eszközről is be lehet mutatni – jegyzi meg a közlemény.

A saját felelősségre írt nyilatkozat vagy a munkáltatói igazolás mellett a személyi igazolványt is fel kell mutatni a hatóságok képviselőinek, akik le is fotózhatják ezeket.

A testület ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy az ilyen dokumentumokat generáló egyetlen más elektronikus platform sem rendelkezik a kormányzati hatóságok jóváhagyásával, nem ezek együttműködésével készült, ezért használatuk kockázatos lehet.

agerpres.ro