Tue. May 28th, 2024

Frissítve: Szilágy megyében is találtak koronavírusos fertőzöttet

A megyében is megjelent a koronavírus – tájékoztatott a prefektúra sajtószóvívője. A 36 éves férfi már karanténban van, saját gépkocsival, egyedül érkezett Olaszországból, és már a határátlépést követően elkülönítették, így nem érintkezett másokkal.
Jelenleg az illető személy tünetmentes, az elkövetkezendőkben az illetékesek megteszik a szükséges óvintézkedéseket, és a kolozsvári járványkórházba szállítják a férfit.
A megyében 77 személy van karanténban, és 369-en tartózkodnak otthon elkülönítve. A megyében 60-ról 109-re növelték az elkülönített helyek számát, jelenleg még 32 szabad hely van. Az elmúlt napokban 226-an elhagyhatták az otthoni karantént. A megfigyelés alatt lévő személyek tünetmentesek.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport közleménye értelmében 158 személyt diagnosztizáltak hétfő reggelig koronavírussal.

4 eset Aradon, 3 Ilfov megyében, 2-2 Vâlcea és Temes megyében, 1-1 Bukarestben, illetve Kolozs, Szilágy, Buzău, Ialomiţa, Hunyad, Galac és Suceava megyében bukkant fel.

A diagnosztizáltak 19 és 54 év közöttiek, és mindannyian intézményi vagy házi karanténban voltak.

A legtöbbjük Olaszországban, ketten Ausztriában, illetve Németországban fordultak meg korábban.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport azt is közölte, hogy a koronavírussal fertőzött személyeket Bukarestben, Iaşi-ban, Kolozsváron, Temesváron, Craiován vagy Konstancán kezelik, és jó az általános állapotuk.

Románia területén 3008 személy van intézményes, 15.546 személy pedig lakhelyi karanténban.

K.M.