Fri. May 31st, 2024

Fórizs László: Összefogással még eredményesebb munkát fogunk elérni

Kedden, november 3-án tartották meg Szilágynagyfaluban az önkormányzat alakuló ülését, melyen a 13 tanácsosból 12 volt jelen, egy igazoltan hiányzott, és online tette le az esküt.

Fórizs László RMDSZ elnök elmondta, a 13 képviselőből az RMDSZ-nek nyolc tanácsosa van, ami abszolút többség. „Ez egy történelmi pillanat, ugyanis 12 év után a szilágynagyfalusi RMDSZ többségben van a tanácsban, tehát a döntést ettől kezdve négy éven keresztül az RMDSZ hozza a faluban. Az elmúlt mandátumban egy olyan dolgot tudtunk megvalósítani, amit sokan nem, nálunk sikerült az együttműködést létrehozni. Mások most kezdik a széthúzást, mi eljutottunk oda, hogy összefogjunk. A legnagyobb eredmény az, hogy végre elmondhatjuk, a két magyar párt összefogott. Épp ezért, az elkövetkezendő négy év a legsikeresebb kell legyen, mert nyolc RMDSZ-es tanácsosunk van és egy független polgármesterünk, akivel az utolsó négy évben is nagyon jól együttműködtünk.

Az elmúlt mandátumban értük el a legtöbb megvalósítást, mert jól kollaboráltunk, és a mostani mandátumban, ezzel a jó csapattal, ha ügyesek vagyunk, akkor mindent meg tudunk valósítani, amit elterveztünk. Nekünk szinte mindenünk megvan a községben, most a falu kozmetikázása következik. A gázbevezetés is folyamatban van, ami nagy beruházás lesz a jövőt illetően. Nagyon fontos lenne a szennyvízhálózat befejezése és beüzemelése, mert a legtöbben ezt kérték tőlünk a kampányban. Emellett az I-IV osztályos iskolát kellene bővíteni egy új szárnnyal, vagy új iskola építésén gondolkodni. Az útjaink rendben vannak, a vízhálózat ki van építve, ami még fontos lenne, a járóbetegellátó központ kialakítása, amire már megnyertük a pályázatot” – ismertette az RMDSZ elnök.

Negyedik mandátumát kezdte Máté Radu polgármester, aki az eskületétel után kiemelte, az utolsó négy év eredményes volt, sok tervet megvalósítottak, számos uniós- és kormánypályázatot megnyertek, ezáltal elkezdhették a csatornázást, amit remélhetőleg minél hamarabb befejeznek. Mindemellett felújították a két kultúrotthont, ami uniós pályázatok révén valósulhatott meg, községi utakat javítottak, a közvilágítást korszerűsítették, ledes égőket szereltek a villanyoszlopokra, felújították az iskolát, minden utcát leaszfaltoztak, így elmondható, a tanáccsal közösen sikerült a község javát szolgáló eredményeket elérni. Ami a jövőt illeti, fontos lenne a gázbevezetés, ezen most dolgoznak, ennek érdekében létrehozták a Berettyómenti Kisrégiós Társulást, aminek Nagyfalu a központja, ezeken kívül egy egészségügyi központot akarnak működtetni, új tömbházakat építeni a fiataloknak és az iskola jó működését biztosítani. „Mindez összefogással könnyebben kivitelezhető, ezért személy szerint is nagyon örülök annak, hogy a faluban végre megszületett az együttműködés” – hangsúlyozta a polgármester.

Kulcsár Mária