Mon. Dec 11th, 2023

Folytatják a központ felújítását Zilahon

Színes szökőkút díszíti Zilah főterét, ugyanis a márványtér felújítására és az Unirii utca gyalogosforgalmának korszerűsítésére irányuló projekt keretében járdába beépített fényhatásokkal ellátott szökőkutat telepítettek. A napokban a szökőkút tesztelése zajlik, hogy december elsejétől működésbe helyezzék.

Fazakas Miklós alpolgármester elmondta, a A Wesselényi téren, a Vigadó épülete előtt, lassan megvalósul az angyalokkal díszített kút újjáépítése – ezek a munkálatok egy nagy projekt részét képezik, amely által átalakult a főter. Ha mindent rendben találnak, jövő hónapban indulhat az átvétel.

Az alpolgármester hozzátette, a Citadin vállalat ezzel párhuzamosan folytatja a játszóterek felújítását és a város közúti infrastruktúrájának korszerűsítésére irányuló munkálatokat. Befejezték a Gulliver tömbház környékén lévő, a Porolissum negyedben és a Teofil Moldoveanu utcában található, valamint a Mihai Viteazul sugárút és a Tudor Vladimirescu utca kereszteződésének közelében kialakított játszótereket. A napokban elkezdték a Ioan Nechita utcai gyermekpark átalakítását, felújítását. A területről elszállították a régi berendezéseket, támfalakat építettek, és elkezdték a tér kialakítását. A területrendezést követően parkosítanak és új eszközöket telepítenek. Hasonló munkálatok zajlanak a város más negyedeiben is – tudtuk meg Fazakas Miklóstól. A Crângului, Brândușelor és a Toporașilor utcákban befejezték a csatorna- és vízhálózat kiépítést, így a napokban elkezdték az aszfaltozást. A Malom utcában járdát építenek, és leaszfaltozzák a házakhoz vezető bejárókat.

További részleteket a https://maszol.ro/belfold/Folytatjak-a-kozpont-felujitasat-Zilahon oldalon és a Szilágyság hetilapban olvashatnak.