Sun. Jun 16th, 2024

Felújítás alatt a szilágyperecseni óvoda épülete

A szilágyperecseni önkormányzat nagy figyelmet fordít a helyi oktatásra, a gyermekek megfelelő keretek közötti taníttatására és az egészségügyi ellátásra, ezért nem meglepő, hogy az orvosi rendelő felújításával párhuzamosan jelenleg a helyi óvoda teljes átalakítása zajlik, ugyanakkor nemrég fejeződött be az általános iskola renoválása, bővítése is.

A fiatalokban, a gyermekekben van a jövő, ezért megéri beléjük fektetni – vallja Boncidai Csaba polgármester, és mint mondta, mindent meg kell tenni azért, hogy a gyermekek ugyanolyan, vagy még jobb körülmények között tanulhassanak és éljenek, mint a városi fiatalok. A helyi vezetőség többek közt azért is dolgozik, pályázik, hogy az óvodán és az iskolán kívül bölcsőde is legyen a faluban, mert ha a szülő úgy dönt, visszamenne dolgozni, akkor megtehesse, tudván, csemetéjét van kire és hol hagyni. A kiváló körülményeknek köszönhetően a környékről néhány szülő Szilágyperecsenbe járatja gyermekét óvodába, iskolába.

„Az óvoda jelen pillanatban úgy néz ki, mint egy elhagyott, lerombolt vár. Felszedtük a padlózatot, a falról levertük a vakolatot, látszik a tégla, a mennyezetet annyira lebontottuk, hogy a tetőn ki lehet látni” – nyilatkozta Boncidai Csaba polgármester. „Mindezek ellenére február 8-án a legnagyobb biztonságban kezdődhet az iskola, óvoda. Amíg az óvoda épületében zajlanak a munkálatok, addig a hat óvodai csoport a tanodában fog tanulni, itt kialakítottuk már számukra az optimális lehetőségeket, amelyek a kicsik számára szükségesek. Modern falburkolatot tettünk, korszerű illemhelyet létesítettünk” – mondta a polgármester, aki hozzátette, mindezt önerőből és pályázatokból sikerült elérniük. Ha a munkálatok kedvezően haladnak, őszre elkészül az óvoda, és a tanoda helyén bölcsőde fog működni – tudtuk meg Boncidai Csabától.

K.M.