Fri. May 31st, 2024

Felújítanak négy Zilahhoz tartozó erdei útszakaszt

A koronavírus-járvány ideje alatt is javában zajlanak a felújítási munkálatok Zilahon és környékén.

Fazakas Miklós alpolgármester elmondta, hogy a Vidékfejlesztési Finanszírozási Ügynökség (AFIR) által meghirdetett Nemzeti Vidékfejlesztési Program (PNDR) keretén belül sikeresen pályáztak a Zilahhoz tartozó 15,42 km hosszú erdei útszakasz fejlesztésére és kiterjesztésére. A tervezet szerint felújítanak egy 13,47 km útszakaszt, és létrehoznak két erdei utat, az egyiket a Meszes csúcsán az Orlat patakig (1,95 km), és az Orlat II-től-Egrespatakig (0,55 km).

Jelenleg négy szakaszon: Zilahpataktól Orlatig, Egrespataktól Magyarkecelig, Meseș 1-től az egykori Pionír menedékházig, valamint a Meseș 2 területén zajlanak a munkálatok, ezzel egyidőben az 1-es és 2-es szektor felújításán is dolgoznak.

A korszerűsítést végző cigányi vállalat tavaly februárban kezdte el a munkálatokat, a szerződés alapján a projekt befejezésére összesen 16,5 hónap áll a kivitelező rendelkezésére, a beruházás összértéke 7.434.965 lej.

,,A munkálatok több mint 57,99%-ban már elkészültek, ezért remélhetőleg a nyár folyamán befejezik” – mondta az alpolgármester.

K.M.