Mon. Oct 2nd, 2023

Fejlesztési minisztérium: 1 milliárd euró épületfelújításra

Több mint 1 milliárd euró fogyott el az eddigi legnagyobb költségkeretű romániai épületfelújításra szánt alapból. A ma 10 órakor megnyitott digitális pályázati felületen valós időben követhető a letett kérések száma – mutatott rá Cseke Attila RMDSZ-es fejlesztési miniszter.

A rekordidő alatt benyújtott rengeteg kérés is azt mutatja, szükség volt a felújítási alapra, és szükség volt arra az intézkedésünkre is, amelynek köszönhetően sem a lakóktól, sem az önkormányzatoktól nem kérünk önrészt, a fejlesztési minisztérium 100%-ban finanszírozza a beruházásokat” – nyilatkozta Cseke Attila.

Az energiatakarékosabb, földrengésbiztos és tűzbiztos tömbházépületeket és közintézményeket a helyreállítási alapból finanszírozza a fejlesztési szaktárca, a letett pályázatok számát, illetve a fennmaradó költségkeretet valós időben lehet követni a minisztérium honlapján, itt.

 A helyi és megyei önkormányzatok, illetve a központi hatóságok egyszerűen és átláthatóan, digitálisan pályázhatnak a minisztérium által biztosított felületen (www.mdlpa.ro/investitii/PNRR) a fennmaradó, 1,8 milliárd eurós összegre.