Thu. Apr 18th, 2024

Farsang a varsolci óvodában

Szorgos kezű gyermekek bohócokat, far­sangi álarcokat, maszkokat készítettek febru­ár utolsó hetében, a varsolci óvodában. Készü­lődtek a farsangi bálra! Az egész hetet körülölelte a hangulat, a mulatozás.

A beöltözős napon, március 1-én, nagy lel­ke­sedéssel és kíváncsisággal érkeztünk mindannyian. Óriás papírbohóc köszöntötte az érkezőket. Örültünk a lufiknak, örültünk a díszletnek és nem utolsósorban örültünk egymásnak. Ötletes farsangi jelmezek, álarcok készültek, amelyeket a kreatív szülőknek kö­szönhetünk. Szebbnél szebb királylányok, szu­per hősök, bohócok, rendőrök, különböző kis állatkák, sárkány, farkas, tigris is volt közöttünk.

A gondosan előkészített kifutópályát a bát­rabb gyermekek próbálták ki előbb, majd sorba mindenki végig haladt, s bemutatkozásáért nagy tapsot kapott cserébe. A nap folyamán közös táncokkal, énekléssel, közös mozgásos játékokkal búcsúztattuk a telet.

Örültünk vendégeinknek, Dénes Irén igazgatónőnek, és László Csilla könyvtá­ros­nőnek, akik megtiszteltek jelenlétükkel, s együtt örültek velünk. A déli harangszó a szülőket is az óvodába csalogatta s közösen zárhattuk a napot egy kis beszélgetés, jó hangulat közepette.

A beöltözős farsangról az idei Szilágyság 9. lapszámában olvashatnak.