Mon. Oct 2nd, 2023

Értesítések – tudósítások

Az ERDÉLYI MÚZEUM Egyesület Zilah és Vidéke Fiókszervezete 2021-re tervezett és meghirdetett tevékenységének időpontjai, a koronavírus miatti korlátozások miatt módosításokat igényelnek.

– Így, a 2021. május 8-ra tervezett XVIII. Szilágyságkutatás konferenciát ,,Emlékezzünk a régiekről” témával, egy későbbi dátumon próbáljuk megtartani (ugyancsak Zilahon, az EMKE-házban). A retró poszterek bemutatása mellett e témakörben két előadó jelentkezett eddig. A gyülekezési tilalom elhúzódhat ősz végéig, így a dr. Petri Mórra való emlékezést összekapcsolhatjuk Szilágy Vármegye alapításának 145-ik évfordulójára tervezett ünnepséggel. Idén is számítunk Petri Mór-díjat adományozni két személynek. Megemlítjük, hogy tavaly (2020), Joikits Attila szilágysomlyói történelemtanár és Dimény Miklós krasznai sírkőfaragómester voltak a díjazottjaink.

– Ugyanúgy, a 2021. július 11-re tervezett Petri Mór emlékoszlop, síremlék felállítás, felavatás a budapesti Kerepes–úti sírkertben valószínűleg elhalasztódik.

Azoknak, akik jövedelmük leírható adórészét (2%) az EME-nek adományozzák, az űrlapot hamarosan személyesen visszük aláírásra.

A tagdíjat idén is szívesen összegyűjtjük, aztán továbbítjuk az EME kolozsvári központjába.

 

Zilah, 2021. április 25.                                                                                           Kovács Kuruc János

                                                                                                                                     alelnök