Fri. Feb 23rd, 2024

„Elveszni soha nem hagyom!” – Thököly Vajk és Fábián Zoltán dalt írt a magyar nyelvről

A legnagyobb érték

Szilágyságban, Érmelléken, Felvidéken, Magyarországon és Finnországon forgatták Fábián Zoltán énekes, zeneszerző és Thököly Vajk költő legújabb klipjét, melyben közreműködött a P-Box alapító Sáfár József és Juhász István, a kézilabda válogatott igazgatója, dobon. Március elsején debütál A legnagyobb érték – Örökségem a magyar nyelv című dal, szövegét Thököly Vajk szilágysági költő írta.

„Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy olyan élő legendák adták a nevüket a dalhoz, mint Sáfár József, a P-Box egyik alapítója vagy Juhász István a Magyar Kézilabda Válogatott szakmai igazgatója, aki egyébként dobos.” – mondta Fábián Zoltán.

Az énekes, zeneszerző annak is mérhetetlenül örül, hogy a dal gitárszólóját testvére, Fábián Géza Attila találta ki és játssza fel.

„Húsz évvel ezelőtt együtt kezdtünk el zenélni, de sajnos a sors más irányba sodort bennünket, ezért ez egy fajta hiánypótlás is számomra, hogy végre szerepelhetünk egy közös dalban. A szöveg önmagáért beszél, Thököly Vajk barátom kiválóan összefoglalta, hogy mi is számunkra a „Legnagyobb érték”.” – fejtette ki az énekes.

A videóklip Koszta Marcel operatőri munkáját dicséri, az alkotók különösen figyeltek arra, hogy a képi megjelenés is hiteles legyen, ezért olyan szereplők vannak a mozgóképen, akik a való életben is hagyományőrzők.

„Forgattunk Felvidéken a Felföldi Dalia Iskola vezetőjével, Kopecsni Gáborral és kisfiával, Sólyomkával, a szilágysági helyszínen pedig a „Varrd magad a viseleted” szilágyzoványi hölgyei és a szilágyzoványi „Ciberke” néptáncegyüttes tiszteltek meg bennünket, de szerepel benne a bihardiószegi esperes úr is. A dobfelvételek Juhász István tanár úr szülőfalujában, Tibolddarócon készültek, de Kerepesen és Finnországban is forogtak a kamerák.” – mondta Fábián Zoltán. A dal tv premiere a jövő hét végén szombaton este az M2 Petőfi tv-ben lesz bemutatva, ahol Fábián Zoltán is és Thököly Vajk is vendégek lesznek a stúdióban.

A zenész Őrzöm a lángot című legújabb lemeze várhatóan idén nyáron jelenik meg, még javában zajlanak stúdiómunkálatai.

Fábián Zoltán és Thököly Vajk 2022-ben több mint 50 koncertet, kulturális eseményt tartottak a Kárpát-medencében, sőt még azon is túl. Idén is szép számban gyűlnek előadásaiknak helyszínei, találkozhatunk velük többek között Pannonhalmán, Szilágycsehen, Sokorópátkán, Monoron, Kosdon, Velencén, Gerjenben, Püspökhatvanban, Gombán és Budakalászon. Nemrég azt is bejelentették, hogy idén sem marad el, és immáron harmadszor rendezik meg az Őrzöm a lángot tábort, melynek párját a Felvidéken is megszervezik, és idén Erdélyben is tartanak egy hasonló szellemiségű családi napot.

A dal youtube linkje: https://www.youtube.com/watch?v=hCU9qj-7wBg