Wed. Jul 24th, 2024

Elkezdődhet a gázhálózat kiépítése Haraklány községben

Gázhálózat kiépítési beruházásokra hagyott ma jóvá finanszírozást a fejlesztési szaktárca, 73 olyan befektetésre, amelyet az Anghel Saligny közművesítési programból támogat. Közöttük Haraklány község is finanszírozást nyert.

A pályázatokat az Európai Beruházások és Projektek Minisztériumához nyújtották be az önkormányzatok, jól megírt kérések voltak, de finanszírozás hiányában nem kaptak támogatást. A fejlesztési minisztérium átvette és finanszírozza ezeket a beruházásokat.

A támogatás mai jóváhagyását követően a kedvezményezett önkormányzatokkal szerződést köt a szaktárca, és indulhat a közbeszerzési folyamat, majd az építkezés. Az erdélyi településeket érintő beruházások összértéke közel 589 millió lej. „Az RMDSZ által javasolt közművesítési program által olyan alapvető közszolgáltatásokat nyújtunk, mint az ivóvízhez, a szennyvízhálózathoz vagy a gázhálózathoz való hozzáférés, és korszerűsítjük az utakat. A közéletben sokszor szó esett az Anghel Saligny programról, most indulhat az építkezés, és hamarosan láthatjuk az általunk javasolt program eredményeit is” – monda el Cseke Attila.