Wed. Sep 27th, 2023

Elkészült a zilahi kórház kétszintes, 180 férőhelyes parkolója

A héten hivatalosan is átadták a Zilahi Megyei Sürgősségi Kórház épülete előtt lévő, a Szilágy Megyei Tanács saját költségvetéséből, közel 9 millió lejből finanszírozott 180 férőhelyes kétszintes parkolót, amely a múlt hónapban készült el.

A megyei tanács közleménye szerint bárki igénybe veheti a parkolót, az első 15 perc díjmentes, ezt követően a 07.00–20.00 óra között 2,5 lej/óra, 20.00–07.00 között 0,5 lej/óra parkolási díjat kell fizessen a szolgáltatást igénylő. Fizetni készpénzzel vagy kártyával lehet a parkolóóráknál a vonalkódos jegy beolvasásával. A folyamat gyors és egyszerű.

„Bár elkészült az új parkoló, a parkolókhelyek száma továbbra sem elegendő, ezért tervbe vettük egy újabb parkoló megépítését, amely kizárólag a kórházi alkalmazottak számára lesz elérhető. A megépülendő több szintes parkoló a jelenlegi mentőállomás mögött lesz” – nyilatkozta Szilágyi Róbert a megyei tanács alelnöke.

Korszerűsítik a sürgősségi részleget is

Múlt pénteken a kórház sürgősségi részlegének további korszerűsítéséről tartottak megbeszélést a megyei tanácsnál, amelyen többek között a vezetőségen kívül részt vett Seres Dénes parlamenti képviselő és Dari Tamás prefektus, aki kiemelte, a világjárvány idején, de már azelőtt is a kórház UPU-SMURD részlegét vették a legtöbben igénybe, évente több tízezer beteg ellátásáról gondoskodtak. Az egészségügyi intézmény további bővítése és korszerűsítése szükségszerű, ezért minden finanszírozási lehetőséget ki kell használni, hogy továbbra is minőségi, európai színvonalú sürgősségi egészségügyi szolgáltatásokat lehessen nyújtani a betegeknek.

Az új parkolóról és a kórház fejlesztéséről részletesen a https://maszol.ro/belfold/Elkeszult-a-zilahi-korhaz-ketszintes-180-ferohelyes-parkoloja honlapon és a Szilágyság hetilapban olvashatnak.