Tue. Jul 16th, 2024

Egyre több fiatalnak nyújt lelki támaszt a Rendítő

Harmadik alkalommal rendezték meg a Rendítő ifjúsági konferenciát Krasznán, melyen csaknem 800 fiatal vett részt.

Az esemény tematikája, Isten ereje, mely felemel a mélységeinkből, magához emel, és kinyilvánítja felénk szeretetét. Ezt célozta meg Mike Pál magyarkéci református lelkipásztor előadása is, aki arról beszélt, hogy Isten nem „feldob”, mint a pótszerek, hanem felemel, mindenben mellettünk van, mellettünk jár, velünk van, belső bizonyosságot ad, hogy az övéi vagyunk, és nem szakíthat el tőle semmi.

„Az idén csaknem 200-al többen jöttek el, mint tavaly, ami biztató visszajelzés, mert a fiatalok nem térnek vissza oda, ahol nem kapnak valamit, ahol nem töltődnek fel. A Rendítő jó híre hamar terjed, egyik fiatal elmondja a másiknak, egyre több lelkipásztor hívja fel az ifjak figyelmét a konferenciára, ahonnan jó impulzusokkal mennek haza. Visszatérve abba a közösségbe, ahol élnek, reméljük élő tagjai lesznek a gyülekezetnek” – mondta Vékony Roland Ádám lelkipásztor, a találkozó egyik főszervezője. Elmesélte, hogy az esemény megrendezésének gondolata egy táborban született meg. A krasznai fiatalokkal közösen úgy vélték, hogy azt az örömhírt, amit Istentől ott kaptak, továbbadnák a krasznai ifjúságnak. Így jött létre az első Rendítő, amit a reformáció környékére terveztek, de a világjárvány második hulláma miatt ez meghiúsult, ezért májusra tolódott az esemény. Már az első konferencián 400-an vettek részt, a tavaly csaknem 700-an, az idei résztvevők száma elérte a 800-at.

További részleteket a https://maszol.ro/belfold/Egyre-tobb-fiatalnak-nyujt-lelki-tamaszt-a-Rendito oldalon és a Szilágyság hetilapban olvashatnak.