Fri. Jul 12th, 2024

Egyre több a baleset az utakon

Egy nap alatt négy közúti baleset történt a megyében. Kedden, augusztus 2-án a megye útjain négy halálos áldozatokkal is járó közúti baleset volt, ezek oka többnyire a gyorshajtás vagy a figyelmetlen vezetés volt.

Az első baleset reggel 08:39-kor történt a Szilágyfőkeresztúr és Doba között. A rendőrség által végzett első ellenőrzések során kiderült, hogy egy 63 éves szilágycsehi férfi az említett útszakaszon egy balkanyarban elvesztette uralmát a gépkocsi felett, és az úttestről letérve az árokba hajtott.

Ennek következtében a jobb első utas, egy 60 éves nő könnyebben megsérült. A gépkocsivezető nem fogyasztott alkoholt – állt a közleményben. A rendőrök a baleset pontos okának és körülményeinek megállapítása érdekében személyi sérülés bűntette miatt folytatják a nyomozást.

A második közúti baleset 11:30-kor történt a 108F megyei úton, Krasznahídvég településen.

Az első vizsgálatok során kiderült, hogy egy 43 éves Kárásztelki községben élő férfi figyelmetlenség miatt belehajtott egy út szélén parkoló autóba. Ennek következtében egy 76 éves férfi és egy 39 éves nő könnyebb sérüléseket szenvedett, ezért kórházba szállították őket. Mindkét utas a 43 éves férfi autójában ült. A járművezetőt alkoholszondával vizsgálták, és az eredmény negatív lett. A szilágysomlyói közlekedési rendőrség folytatja a nyomozást a baleset pontos okának és körülményeinek megállapítása érdekében.

14:20-kor a 108C megyei úton, Krasznahosszúaszó településen, Kraszna községben újabb közúti baleset történt, amelynek következtében egy személy megsérült.

A rendőrség első vizsgálatából kiderült, hogy egy 58 éves Bihar megyei férfi a 108C megyei úton egy kisteherautóval nem az útviszonyoknak megfelelően vezetett, ezért elvesztette uralmát a gépjármű felett, letért az úttestről, és egy villanyoszlopnak valamint egy épület kerítésének ütközött, majd felborult.

A sofőr könnyebb sérüléseket szenvedett, és szakorvosi ellátásra egy egészségügyi intézménybe szállították. A vezető nem fogyasztott alkoholt. A rendőrök folytatják a nyomozást a közúti baleset okának és körülményeinek megállapítására.

Az utolsó áldozatokkal járó közúti baleset 17:35-kor történt a 109-es megyei úton, Drágban.

A rendőrök által végzett első helyszínelésből kiderült, hogy egy 20 éves, Drág községből származó fiatalember az említett útszakaszon összeütközött egy másik, ugyanabba az irányba haladó járművel, amelyet egy 40 éves, Kolozs megyei férfi vezetett.

Az ütközés következtében a fiatalember által vezetett autó a jobb oldali árokba csapódott. Két személy könnyebben megsérült, őket kivizsgálásra egy egészségügyi intézménybe szállították. Egyik autóvezető sem fogyasztott alkoholt. A rendőrség folytatja a nyomozást a közúti baleset pontos okának és körülményeinek megállapítására.

A Szilágy megyei rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a balesetek egyik fő oka a nagy sebesség, ezért azt javasolják, hogy kanyarokban, kanyarodáskor, esős időben, nedves, homokos vagy kavicsos úton csökkentsék a sebességet.

Ne vezessenek pszichoaktív anyagok vagy alkohol hatása alatt!

Ne kezdjenek kockázatos előzésbe!

Adjanak elsőbbséget az ezzel a joggal rendelkező járműveknek, gyalogosoknak!

Tartsák be a megengedett sebességhatárt és a közlekedési szabályokat!