Wed. Mar 22nd, 2023

Egy új internetes átverési módszer jelent meg, figyelmeztet a Szilágy Megyei Rendőr-főkapitányság

Az utóbbi időben több ezer romániai, egyik napról a másikra meggazdagodni vágyó embert vertek át a “Candy” módszerrel. Egyre több áldozat van Szilágy megyéből is, figyelmeztet a Szilágy Megyei Rendőr-főkapitányság, akik felhívták a lakosok figyelmét, hogy ne ,,fektessenek be” online trükköknek.

Mindig is voltak olyan emberek, akik kihasználták az emberek naivitását és azt a vágyát, hogy egyik napról a másikra meggazdagodjanak anélkül, hogy bármit is tettek volna.

Az online csalás legaktuálisabb módszere az úgynevezett “Candy”, amely már sok áldozatot követelt.

A közösségi hálózatokon küldött online meghívóval az internetfelhasználók egy linket kaptak, és arra ösztönzik őket, hogy regisztráljanak az alkalmazásba, amely egyre nagyobb nyereményt ígért azoknak, akik hajlandóak befektetni.

Az érdeklődőknek létre kellett hozniuk egy fiókot, azt követően, hogy egy harmadik fél számlájára egy bizonyos összeget küldenek.

A “befektetőknek” azt ígérik, hogy a számlanyitás után visszakapják a pénzüket, sőt a vártnál többet is kereshetnek, ha megnéznek bizonyos videókat, amelyeket a “Candy-módszernek” nevezett csalók küldtek.

Azok, akik nagyobb nyereményt akartak, többet fektettek be, megvásároltak egy “kincset”, amely állítólag gyarapodni fog, amint a “befektetők” megnézik a nekik küldött reklámokat és videókat… Természetesen ez egyáltalán nem így történt, és az emberek nemcsak hogy nem nyertek semmit, de a befektetésüket sem tudták visszanyerni. Legyen óvatos, ha egyik napról a másikra ígérnek nyereséget. Ne játsszon ilyen játékokat, ne adja át bankkártyaadatait senkinek, és ne küldjön pénzt idegeneknek. Az ilyen ígéretek mögött legtöbbször csalók állnak, akik készek kihasználni az egyén naivitását! – hívta fel a figyelmet a Szilágy Megyei Rendőr-főkapitányság.