Thu. Apr 18th, 2024

,,Egy község életében csak akkor érhető el fejlődés, ha tudunk közösen gondolkodni, tervezni, megvalósítani”

,,Vasárnap délelőtt a Szilágybagosi Refor­mátus Templomban igét hir­detett nagytiszteletű Lukács József, nyugalmazott lelkész, a baptista és a református énekkarok énekkel és verssel szolgáltak. Az istentisztelet végén a két nyugalmazott lelkészt, Lukács Józsefet és Fehérvári Gyulát díszpolgárokká avatták, majd Seres Dénes parlamenti képviselő úr köszöntötte a díszpolgárokat és a közösséget. Az ünnepség, az I. és a II. világháborúban elesett hősök emlékművénél folytatódott, Fehérvári Gyula lelkész igei szolgálatával, majd koszorúzásra került sor a baptista fúvós zenekar zenei kíséretével. A három napos rendezvény színházi előadással zárult. A község ünnepén részt vettek Bagos község testvértelepüléseinek képviselői, Hajdúbagosról Szabó Lukács Imre polgármester, Tiszanagyfaluból Rudolf János Ferencné polgármester asszony, Vámospércsről Ménes Andrea polgármester asszony.

Marina Ida polgármester asszony, a rendezvényt követően elmondta, ,,egy község életében csak akkor érhető el fejlődés, ha tudunk közösen gondolkodni, tervezni, megvalósítani, és nap mint nap dolgozunk érte. Számtalan akadály, korlát került és kerül ma is utunkba, de egy családként, egy közösségként összefogva, a változás elfogadásával és szeretetével viszonyulunk a történésekhez. Ha új helyzetekhez új megoldások kellenek, az idősödők tapasztalatához a fiatalok leleményességét társítjuk, a nők önzetlen szeretetéhez és adni tudásához a férfiak erejét és felelősségvállalását. Így erősödik a közösség, így haladhatunk együtt az úton, így érhettük el hogy ma, Bagos község nem egy elöregedő, elnéptelenedő település, hanem egy élő és évről-évre gyarapodó, fejlődő község lett.

Polgármester asszony köszönetet mondott minden munkatársnak, akik munkájukkal segítettek megszervezni ezt a nagyszabású rendezvényt, és reményét fejezte ki hogy mindenki talált kedvére való programot és jól érezte magát.”

A Szilágybagosi Bánffy Napokról az e heti Szilágyságban olvashatnak.