Sun. Jun 26th, 2022

,,Édesanyám, köszöntelek….”

Minden évben van egy kedves nap, amiről sosem feledkezhetünk meg: május első vasárnapján az édesanyákat köszöntjük. Az édesanya az, aki számára kortól függetlenül mindig mi, a gyerekei, vagyunk a legfontosabbak. Ő az, aki minden körülmények között képes összetartani a családot, akinek jelenléte, gondoskodása életünk fontos része. Ő a biztos pont az életünkben, akinek a szeretete örök. Ezekkel a szavakkal köszöntötte Béczi Csilla, a Mihai Eminescu Általános Iskola aligazgatónője a díszterembe összegyűlt anyukákat, nagymamákat, dédmamákat. Sok-sok boldog szempár fogadta a köszöntést a zsúfolásig megtelt diszteremben. Iskolánk előkészítő-, második- és harmadik osztályos kisdiákjai és azok hozzátartozói kedves mosolya töltötte meg a termet 2022.május 5-én délután. Jó érzés volt látni az izguló, ünneplőbe öltözött gyerekeket és a zsibongó, várakozó felnőtteket.

A tanító nénik és diákok hetekig tartó felkészülése elérte célját. A másodikosok versei és a közös dalok azt hirdették, hogy a gyerekek szívében az édesanya különleges helyet foglal el. Tisztelet, megbecsülés és szeretet illeti az év minden napján. A harmadik osztályosok jelenete azt hangsúlyozta ki, hogy ez a szeretet végigkíséri életünket kétkedés és feltétel nélkül. Úgy tart meg magának, hogy közben el tud engedni, persze közben irányít és nevel. Az előkészítő osztályos gyerekek népi játékai a gyermekkorukba repíthették vissza az anyukákat, mikor a Bújj, bújj, zöld ág…, az Árva Panna vagy a Körben áll egy kislányka közös éneklése, eljátszása jókedvvel, dallal töltötte meg a lelküket. Olyan jó volt ezt a gyerekek arcán is megtapasztalni… A nagyobbak furulyajátéka és népdalai koronázták meg e szép délután hangulatát. Dicséret illeti ezért a felkészítő pedagógusokat: Csepei Ibolya, Tyukodi Jolán és Sólyom Andrea tanító néniket, valamint Béczi Csilla tanárnőt.

Elképzelhetetlen anyák napi köszöntés virág nélkül. Egy szál rózsa, s meleg ölelés mellé, szívből jövő köszönet járt mindazért, mit értünk tettek.

Kedves édesanyák, nagymamák, dédnagymamák, jó egészséget, hosszú, boldog életet kívánok sok szeretettel!

Sólyom Andrea, tanítónő